понеделник, 16 декември 2013 г.

КОЛЕДНИ И ПРЕДНОВОГОДИШНИ РИТУАЛИ



ВЪРНЕТЕ СЕ В НАЧАЛОТО 



КУКЛАТА ДАРУМА
Дарума е японско съкратено произношение на името на Бодхидхарма - основателят на будистката дзен школа. През 510г. Бодхидхарма се отправя към Китай, където в планината Суншан основава известния манастир Шаолин. Там, според преданието, Бодхидхарма се отдава на медитация в продължение на девет години, съзерцавайки стената. През 528г. той умира, предавайки съкровеното учение дзен на своите ученици.
В Япония учението дзен-будизъм и неговият основател станали популярни през ХІІ век. Самият Дарума обикновено изобразявали като кукла с изпъкнали очи, без ръце и крака - според легендата крайниците му изсъхнали по време на деветгодишната медитация.
С течение на времето обликът на куклата се променял, докато преди двеста години добил окончателния си вид. Съвременната кукла Дарума изглежа като неваляшка, само че вместо детско личице има гъстите вежди и брадата на мъдрия баща на всички дзен будисти. По традиция я украсяват в червено - цвета на свещенническите одежди, но се срещат кукли в жълто и зелено.
С какво е популярна тази кукла? С това, че Дарума може теоретически да изпълни произволно желание. Всяка година хиляди японци участват в този увлекателен ритуал. За начало преди настъпването на Новата година се купува кукла от някой от храмовете. Размерите им варират от този на кибритена кутийка до големината на малък хладилник, според финансовите възможности.
Куклата няма зеници на очите. След като си намисли желание, притежателят и рисува зеница на едното око и името си под брадичката. След това куклата се поставя на почетно място в дома, желателно е покрай олтар. На следващия новогодишен празник, ако желанието е изпълнено, собственикът и "подарява" второ око и я връща на олтара. Ако Дарума не се е постарала достатъчно през изтеклата година, бива изгорена в храма и се купува нова кукла.
Изгарянето не е отмъщение към дървеното същество, а начин да се покаже на боговете, колко твърдо е намерението да бъде постигната набелязаната цел. Още един символ на целеустременост е това, че куклата е неваляшка - тя има тежест на дъното, която и позволява да се люлее встрани, но не и да падне. Възникнала е даже поговорка: "Седем пъти да паднеш и осем пъти да се изправиш, като Дарума." Дарума е и въплъщение на късмета и благосъстоянието.
http://prit4ite.blogspot.com/



КОЛЕДНИ АРОМАТИ НА ЩАСТИЕТО 
За да овладеете емоциите си по празниците, за да се изпълните с чувство на благополучие и любов, използвайте силата на етеричните масла. Те са особено подходящи за тези, които имат нужда да подсилят самочувствието си и повдигнат настроението си. Етеричните масла стимулират енергийния обмен между емоциите и мисълта. Доказано е, че обонянието е свързано с хормоналната система, която пък влияе върху начина, по който се себеусещаме.
Канелата е, може би, най-коледното ухание. Тя има затоплящ ефект и афродизиакални свойства. Комбинацията с другия коледен аромат – ванилията, засилва усещането за бодрост, празничност и добро настроение. Действат антидепресивно.
Карамфилът расейва тревожността и вдъхва сигурност. изключително подходящ е за моменти, когато се чувствате емоционално несигурни.
Екстрактът от черен пипер също вдъхва увереност и самочувствие, а се използава и като мощен афродизиак. Твърди се, че този аромат повишава бдителността и помага да преценяваме правилно околните и да не взимаме прибързани решения.
Портокаловото масло успокоява съзнанието и отпуска физическото напрежение. Създава усещане за домашен уют.
Джинджифилът е лек срещу болезненото усещане за самота, което понякога празниците носят със себе си. Действа антидепресивно.
Уханието на лавандула зарежда с усещане за здраве, любов и вътрешен покой.
Розовото масло повдига духа и ни извисява над ежедневните грижи. уханието стимулира сърдечността и е изпитано средство срещу стрес и любовна мъка. изпълва с чувство за удовлетвореност.






ПИСМО ДО ДЯДО МРАЗ /чрез Небесната Канцелария/
(За да го напишете прочетете инструкцията и кликнете върху снимката)

Затворете очи... Представете си, че сте се върнали в детството и си спомнете предпразничното състояние на очакване на чудото. Стана ли? Постарайте се да задържите това усещане и, именно в това състояние, направете следващата стъпка.
А сега кликнете с мишката на картинката под думите « Ваше письмо Деду Морозу» и започнете да пишете. Не трябва веднага да засипете Добрия старeц с молби. Като начало, поблагодарете за всичко хубаво, което ви се е случило през настоящата година. Разкажете му какво добро вие самите сте направили - казват, че желанията на тези, които сами даряват радост на другите, се изпълняват по-бързо. И след всичко това, можете да разкажете на Дядо Мраз за своите заветни желания.
Завършвайки писмото, го подпишете с името си и натиснете бутона «Отправить».  
Желанията ви непременно ще се сбъднат, главното е да вярвате!






Ритуал "Колелото на късмета" - прави се на 25 декември
- прави се на 25 декември, в 12:25( вълшебна минута )!
Разпечатайте на лист хартия „Колелото на късмета” и между дръжките на „Колелото на късмета”(може и вътре), пишем с червен молив (или флумастер) своите желания.
След това кажете над него 27 пъти:
„Пускам Колелото на късмета за изпълнение на моите желания”
Сгънете листа с рисунката навътре и го поставете на изолирано магическо място.Съхранявайте го докато желанията се изпълнят.
Ритуалът може периодично да се повтаря,за да му добавите магическо ускорение.
http://www.magicwish.ru/forum/17-560-45#311499 Сообщение # 664








Този йероглиф се произнася „щян му”Вземаме жълта хартия.
Отгоре пишем йероглифа.
След това пишем своята молба, желание.
После изгаряме хартията, а пепелта разпиляваме до нашата Небесна канцелария 
http://www.magicwish.ru/forum/17-560-20 
Ето още йероглифи, според желанието Ви. Изберете си. 
http://www.magicwish.ru/forum/13-606-1 
http://www.magicwish.ru/forum/17-560-46#312560 
http://www.sanownik.com/Kitajski-simwol-Deva-csm66.html
Благодарение на nvesela от bgmama






Духът на Коледа

  Коледа,време за радост,щастие и дъх на нещо,което не можем да определим с думи,но което ни кара да вибрираме по един невероятен начин.Самият въздух носи нещо специално,което кара сърцето ни да трепти в очакване.Във въздуха се усеща Божественото присъствие на Любовта.
  Легендата разкзва,че всяка година на 21 декември на планетата Земя слиза ДУХЪТ НА КОЛЕДА.
  Преди 90 000 години от далечна галактика долетяло на Земята едно прекрасно същество и кацнало на място,което сега наричаме Скандинавия.Невероятно красивото същество,изпълнено с жизнена енергия,бил УЧИТЕЛЯТ КОЛЕДА.Висок,слаб, с тяло излъчващо червено-златиста светлина,той имал способността да черпи директно от Вселенската енергия за да материализира предмети и да осъществява желания.
  Учителят Коледа си заминал,но всяка година НЕГОВИЯ ДУХ СЕ ВРЪЩА от 21 декември до 6 януари,за да дари хората със Светлина,да изпълни техните желания и материални неща.
  Духът на Коледа пристига и благославя човечеството за цялата година.НЕГОВАТА МИСИЯ Е ДА ДАРИ ХОРАТА С МАТЕРИАЛНИ НЕЩА.


  РИТУАЛ ЗА ПОСРЕЩАНЕ НА ДУХА НА УЧИТЕЛЯТ КОЛЕДА Е НОСИТЕЛ НА ЗЛАТИСТО-РУБИНЕНИЯ ЛЪЧ И НА МАТЕРИАЛНИТЕ БЛАГА,които той ще ни помогне да реализираме през Новата година.
  На 21,22,23 и 24 декември изпълнете следния ритуал:

1.Запалете една или няколко нечетен брой свещи със златист,червен или лилав цвят.Пригответе си кутийка или плик,в който да запазите вашите желания.Изрежете си хартиени кръгчета с диаметър 10-12 см и върху тях запишете вашите нечетен брой желания за материални придобивки.

2.Благодарете на Духа на Коледа,че всяка година идва при нас,и го помолете да изпълни сърцата,домовете ни и цялата Земя със своята енергия.

3.Припомнете си неприятностите,които сте преживели през годината,и хората,които са ви ги причинили,и им благодарете ,че с това са ви направили по-умни,помогнали са ви чрез тях и чрез преодоляване на кризите да израснете духовно.Простете на себе си и на тях за всичко,което са ви причинили.Ако ви е трудно да го направите,помолете Духа на Учителя Коледа да ви помогне да простите.

4.Започнете да пишете върху кръгчетата и подреждайте желанията си по реда ,посочен по-долу,но винаги те да са нечетен брой.Не се притеснявайте от това да искате много:
-за човечеството
-за нашата страна и народа ни
-за близките,роднините и приятелите
-нашите лични желания.Помолете най-напред за Духовни постижения и накрая за      материалните.

 АКО НЕ ПОИСКАТЕ ТОВА,КОЕТО ВИ Е НЕОБХОДИМО,ОЗНАЧАВА ,ЧЕ НЕ ВЯРВАТЕ В БОЖЕСТВЕНОТО ПРИСЪСТВИЕ В ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!!!

  За ритуала можете да запалите и благовонни пръчици.Всеки член от семейството също може да напише свои желания и да ги сложите в една обща кутийка.Когато през годината желанието ви е изпълнено,изваждате кръгчето от кутията,изгаряте го и благодарите на Бог и Духа на Коледа за изпълненото желание.


ПОЗДРАВ КЪМ УЧИТЕЛЯ КОЛЕДА И НЕГОВОЯ ДУХ

 „ В името на Твоето Всевечно Божествено Присъствие,приветствам Духа на Коледа,който пристига на тази Земя,за да ни дари и изпълни желанията ни.Добре дошъл,СВЕЩЕН КОЛЕДЕН ДУХ,приемам те в дома си,приветствам те и те бладославям.Благодаря ти,че ни носиш ЛЮБОВ,ЗДРАВЕ,ЖИЗНЕНОСТ,РАДОСТ И МИР.Отварям вратите на моя дом и сърцето си за Твоето Лъчение.Приемам те като привилегирован наш гост и ти се радвам от сърце.Искам,Приемам и Реализирам материалното изобилие,което ни носиш.”
  Започнете да изчитате едно по едно подредените желания.Помолете да се открие лекарство за СПИН,да се спре производството на наркотици и т.н. , и продължете:
  „Нека Любовта,Светлината и Разбирателството съпътстват живота ми през Новата 2012г”
  (Името ви)

****** Уточнения ******


За  нас като пишем желание - всяко е на отделно кръгче
За друг човек - на едно кръгче може да са няколко пожелания
За деца - на едно кръгче може да са няколко пожелания
За роднини - на едно кръгче може да са няколко пожелания
за Земята - на едно кръгче може са изброени всички 
Ритуалът се прави 4-те дни като първия ден се пишат,но следващите дни само се препрочитат
Общата молитва се чете всеки ден и след нея желанията се прибират 
На следващия 21.12/2012г/ се изваждат и тези,които са се изпълнили се изгарят,а другите се оставят пак по същия ред за следващата година.
http://www.bg-mamma.com
 Кликни върху картинката, за да отвориш сайта:




И още една баница!

 Източник http://dreamland-bg.com/index.php?PHPSESSID=eq150edo3rf8gdmrmdj1js0um6&topic=28.msg91#msg91

Няма коментари:

Публикуване на коментар