понеделник, 5 август 2013 г.

15 УСПЕШНАТА ЛИЧНОСТ

УСПЕШНАТА ЛИЧНОСТ

ТОВА, КОЕТО КАЗАХ в предишната глава, се отнася както за професионалиста в дадена област и наемния служител, така и за хората, които се занимават с търговия или някаква форма на бизнес.
Няма значение дали си лекар, учител или свещеник, ако си в състояние да дадеш повече живот на другите и да ги накараш да почувстват този факт, ще можеш да ги привлечеш към себе си и да забогатееш. Лекарят, който с вътрешния си поглед вижда себе си като успешен лечител и който с вяра и намерение работи за пълното осъществяване на тази вътрешна картина, така, както беше описано в предишните глави, ще влезе в толкова тясно съприкосновение с източника на живота, че ще има феноменален успех и пациентите ще идват при него на тълпи.
Никой няма по-големи възможности да претвори на дело учението в тази книга от практикуващия в областта на медицината. Няма значение към коя от многото школи за лечение принадлежи, тъй като принципът на лечителството е общ и може да бъде постигнат от всички. Успешният лечител е този, които носи в себе си ясен вътрешен образ на успеха и който се подчинява на закона на вярата, намерението и благодарността. С тези „прости” средства той ще е в състояние да излекува всеки лечим случай, с който се заеме.
В областта на религията светът има крещяща нужда от свещеници, които могат да преподадат на своите слушатели „правилата” на пълноценния живот. Свещеници, които да познават в подробности науката на забогатяването, заедно с прилежащите й науки, като науката за благосъстоянието и добруването, науката да бъдеш щастлив, науката да печелиш любов. Този, който проповядва тези истини от амвона, няма никога да се оплаче от липса на паство. Това е евангелието от което светът има нужда.  То ще увеличи жизненото развитие и хората с радост ще го слушат и ще подкрепят проповедниците, които им го носят.
Днес е нужно да получим пример от амвона какво представлява науката за живота. Трябват ни проповедници, които не само да ни кажат „как” да действаме, но и с личния си пример и успех да ни покажат това „как”. Проповедници, които да бъдат богати, здрави, уважавани и обичани и които да ни научат как да постигнем всички тези, вече постигнати от тях блага. Когато се появят подобни проповедници, ще намерят многобройни и верни последователи.
Същото важи и за учителите, които могат да вдъхновят децата с вярата и стремежа към нарастване и развитие на живота във всичките му проявления. Такива учители никога няма да останат безработни. Трябва само да притежават искрена вяра и намерение и да ги предадат на учениците си. Няма как да не ги предадат, ако са част от личната им практика.
Това, което е валидно за лекаря, свещеника и учителя, е валидно и за адвоката, зъболекаря, агента по недвижими имущества, застрахователния агент ... За всекиго.
Описаното от мен двойно действие, в ментален и личностен план, работи безотказно и винаги води до успех. Всеки мъж или жена, които с воля и постоянство изпълнят буква по буква дадените тук указания, ще забогатеят. Законът за нарастването на живота притежава същата математическа валидност, както и този за гравитацията. Забогатяването е въпрос на точна наука.
Наемният работник ще открие, че законът важи и за него в същата степен, в която важи за описаните по-горе професии. Не смятай, че нямаш шанс да забогатееш, защото работиш в област или си на позиция, където няма видима възможност за напредък, получаваш малка заплата, а издръжката на живота е скъпа. Създай си ясна ментална картина на това, което искаш и започни да действаш с вяра и намерение.
Върши всеки ден работата, която можеш да свършиш и довеждай всяко свое действие до пълен успех. Вложи силата на успеха и намерението за забогатяване във всичко, с което се занимаваш.
Но не живей с мисълта, че така ще направиш добро впечатление на своя работодател и по тази причина той или тези над него като забележат добрата ти работа, ще ти обърнат внимание и ще ти дадат полагащото се. По всяка вероятност няма да стане така.
Човек, който просто е „добър” работник и тежи на мястото си като изпълнява перфектно задълженията си, е ценен кадър за своя работодател и не е в интереса на последния да променя нещо в статута му и да го издига. Той струва повече там, където е.
За да напреднеш се изисква нещо повече.
Със сигурност ще напредне този човек, който надхвърля мястото, което заема, има ясна визия за това какъв иска да бъде, знае, че може да стане такъв, и е решен на всяка цена ДА БЪДЕ.
Не се опитвай да реализираш потенциала си на сегашното работно място, само за да впечатлиш работодателя си. Върши работата си с мисълта, че работиш за себе си, за своя личен напредък. Придържай се вярата и стремежа за развитие през работно време, след работно време, преди работно време – изобщо по всяко време. Нека всеки, който влиза в досег с теб – началник, колега по работа или страничен познат – да почувства силата на намерението, което излъчваш и да усети, че ти напредваш и растеш. Така хората ще бъдат привлечени от теб и ако в сегашната ти работа няма възможности за развитие, съвсем скоро ще откриеш такива на някое друго работно място.
Има сила, която винаги дава възможности за човека, който напредва и се развива, при положение, че този човек се движи в съгласие със законите във вселената. Ако действаш по нужния начин, Бог не може да не ти помогне. Длъжен е да направи това, за да помогне и на себе си.
Нищо в обективните обстоятелства или в общественото развитие не може да бъде пречка, която да те задържа на едно място. Ако не можеш да забогатееш като работиш за компания в стоманодобивната промишленост, опитай шанса си като земевладелец на село. Когато започнеш да се движиш по нужния начин със сигурност ще избягаш от „хватката” на стоманодобивната акула и ще попаднеш на мястото, където искаш да отидеш.
Ако няколко хиляди работници в стоманодобивната компания от нашия пример започнат да действат по нужния начин, тази компания скоро ще бъде изправена пред тежка съдба. Ще трябва или да даде повече шансове за развитие на своите работници или да фалира. Никой не е длъжен да работи за големите тръстове. Тръстовете могат да налагат на хората безнадеждни условия на живот само докато става въпрос за хора, които нехаят за възможностите си, не са запознати с науката на забогатяването или са прекалено лениви, за да я практикуват.
Започни да мислиш и да действаш по указания начин и твоята вяра и намерение бързо ще ти подскажат по-добри възможности за работа и съществуване. Тези възможности ще възникнат много по-бързо, отколкото очакваш, защото върховната сила, която се проявява във всичко и която работи за теб, ще ти ги предостави.
Не очаквай да възникне възможност, която да отговаря на всичките ти надежди и изисквания. Когато се появи възможност, която надхвърля сегашното ти положение и ти се почувстваш тласнат към нея, възползвай се от шанса. Това е стъпка към следващите, по-големи възможности.
Във вселената не съществува такова нещо като дефицит на възможности за човек, който живее по законите на напредъка и развитието.
В самата тъкан на космоса е заложен принципът, че всички блага са предназначени за този човек и ще работят в съюз за негово добро. Такъв човек със сигурност ще забогатее, стига да мисли и действа по правилния начин. Така че нека наемните работници, мъже и жени, да изучат тази книга с голямо внимание и прилежност и да изпълнят с вяра и убеденост показаните стъпки. Това ще даде резултат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар