понеделник, 5 август 2013 г.

8 МИСЛИ ПО ПРАВИЛНИЯ НАЧИН

МИСЛИ ПО ПРАВИЛНИЯ НАЧИН

ВЪРНИ СЕ ОТНОВО към шеста глава и препрочети историята за човека, който създаде ментален образ на къщата, в която искаше да живее. Това ще ти покаже каква е първата стъпка към богатството. Трябва да изградиш ясен и точен образ на желанието си. Не можеш да съобщиш идеята си, ако не я носиш в себе си.
Нужна ти е идея, за да можеш да я предадеш. Много хора не успяват да въздействат върху мислещата субстанция, защото представите им за нещата, които искат да правят, да притежават и да станат, са много неясни, размити и мъгливи.
Не е достатъчно да имаш желание да си богат по принцип и „да правиш добрини”. Всички искат това.
Не е достатъчно да искаш да пътуваш, да трупаш впечатления, да живееш по-интензивно. Всички имат подобни желания. Ако възнамеряваш да изпратиш телеграма до приятеля си нали няма да му изпратиш буквите в азбучен порядък и да го оставиш сам да си съчинява съобщението? Няма да му изпратиш и случайно взети думи от речника, нали? Ще му изпратиш свързано съобщение, което има смисъл.
Когато се опиташ да запечаташ желанията си в мислещата субстанция, не забравяй да ги изразиш в свързани и смислени твърдения. Трябва да знаеш какво искаш и да бъдеш конкретен, точен и определен. Никога няма да станеш богат или да отключиш действието на творческата сила, ако изпращаш към нея безформени копнежи и мъгливи желания.
Разкривай образно желанията си така, както човекът, за когото ти разказах, рисуваше образно плановете за своята къща. Представи си ясно нещата, които искаш да имаш и им дай точен вътрешен образ.
Постоянно дръж този вътрешен образ ясен в ума си. Както морякът вижда в мислите си пристанището, към което води кораба, така и ти трябва да си обърнат през цялото време с лице към своето желание. Не го губи от погледа си, както кормчията никога не сваля поглед от стрелката на компаса.
Не е нужно да правиш упражнения за концентрация или да отделяш специално време за молитви и волеизявления. Не е нужно да потъваш в мълчание или да извършваш окултни действия. Някои от тези неща вършат работа, но всъщност всичко, което ти трябва, е да знаеш какво искаш и да го искаш толкова силно, че то постоянно да владее мислите си.
Прекарвай колкото можеш повече от свободното си време като съзерцаваш своята вътрешна картина. Когато човек действително иска нещо, не е нужно да полага усилия, за да се концентрира върху него. Напротив, усилие за концентрация се изисква само по отношение на нещата, които не ни интересуват особено.
Докато не поискаш истински да станеш богат и докато желанието ти не е достатъчно силно, за да насочва мислите ти като магнитен полюс към целта, едва ли има смисъл да опитваш да изпълниш указанията в тази книга.
Изложените тук методи са за хора, чието желание за богатство е достатъчно силно, за да преодолее умствената ум леност и любовта към лесното и да ги накара да заработят.
Колкото по-ясна и определена е картината в ума ти и колкото повече мислиш върху нея и си я представяш в радващи те подробности, толкова по-силно е желанието ти. А колкото по-силно е желанието ти, толкова по-лесно е да задържиш ума си съсредоточен върху него.
И все пак, нужно е нещо по-голямо от способността да виждаш ясно картината на желаното в ума си. В противен случай ще си само един празен мечтател, безсилен да постигне целта си.
Зад ясната картина в ума ти трябва да стои твърдото намерение да я осъществиш и да я превърнеш в нещо реално.
А зад намерението ти трябва да има ВЯРА, непоколебима и силна вяра, че желаното вече ти принадлежи, че е „под ръка” и чака да го направиш свое.
Живей наум в новата къща, докато тя приеме физическа форма и стане реалност. Наслаждавай се още сега, ментално, на нещата, които желаеш.
„Каквото поискаш в молитва, вярвай, че ще го получиш и наистина ще го получиш” – казва Исус.
Представяй си нещата, които желаеш така, сякаш вече са при теб. Виж се как ги притежаваш и използваш. Употребявай ги във въображението си като свои осезаеми притежания. Обмисли съсредоточено вътрешната картина на желанието си, докато се проясни и добие точни очертания, а после приеми, че притежаваш въобразените в нея неща. Притежавай ги наум, с пълната вяра, че са твои в действителност. Задръж в ума си тази нагласа. Дори и за миг не се отказвай от вярата, че това е реалност.
И никога не забравяй това, което научи в предишната глава за благодарността: бъди благодарен  за въображаемите неща така, сякаш вече са реалност. Този, който може искрено да благодари на Бог за това, което в момента притежава само в представите си, притежава истинска вяра. Той ще стане богат. Той може да предизвика създаването на всичко.
Не е наложително постоянно да се молиш на глас. Излишно е всеки ден да повтаряш на Бог нещата, които искаш.
Задачата ти е да формулираш интелигентно желанието си за по-пълноценен живот, да го изразиш в свързано, смислено твърдение и да отпечаташ това твърдение в безформената субстанция. Тя разполага със силата и волята да ти даде желаните от неща.
Запечатването не се прави чрез монотонни повторения на съчетания от думи, а като се задържа вътрешния образ с неотклонното НАМЕРЕНИЕ да се получи исканото и с непоколебимата ВЯРА, че то ще бъде получено.
Отговорът на молитвата не е според вярата, изказана на думи, а според вярата, проявена на дело.
Не можеш да въздействаш върху Божия ум като си отделиш специална събота, в която да му казваш какво искаш, а през останалата част от седмицата напълно да забравиш желанието си. Не можеш да искаш нещо от него като си набележиш часове, в които да се усамотяваш и молиш, а после да изхвърляш от ума си това, за което си се молил, до следващия час за молитва.
Устната молитва е добро средство и оказва своето въздействие, особено в личен план, защото прояснява вътрешната картина и укрепва вярата, но няма да получиш желаното чрез молитва. За да станеш богат не се нуждаеш от „сладкия час на молитва”, трябва ти „непрестанно молене”, а под „непрестанно молене” тук имам предвид плътното придържане към вътрешната визия, с ясното намерение да предизвикаш физическото й пресъздаване и с дълбока убеденост и вяра, че наистина правиш това.
Вярвай и ще получиш.
Щом веднъж оформиш ясно вътрешната си картина, цялата по-нататъшна работа се заключава в получаването. Добре е след оформянето на картината да изкажеш с думи благодарността си към върховното. След това остава да започнеш да получаваш в ума си това, което си поискал.
Живей в новата къща, носи красиви дрехи, вози се в кола, пътешествай и планирай нови, още по-далечни пътешествия. Мисли и говори за нещата, които си поискал, като за свои действителни притежания. Представи си желаната околна среда и новото си финансово състояние и живей през цялото време в това разположение на духа и според мечтания финансов статус, докато желанията ти се превърнат в действителност.
Не забравяй обаче, че си нещо повече от обикновен мечтател и строител на въздушни кули. Не губи, а укрепвай своята ВЯРА, че мечтаното се сбъдва и НАМЕРЕНИЕТО си да го сбъднеш. Помни, онова, което отличава учения от мечтателя, е начинът, който вярата и намерението работят с въображението.
Ако вече си научил това, време е да разбереш правилния начин за употреба на волята.

9 ГЛАВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар