понеделник, 5 август 2013 г.

17 ОСНОВНИ ПОЛОЖЕНИЯ В НАУКАТА ДА СТАНЕШ БОГАТ

ОСНОВНИ ПОЛОЖЕНИЯ В НАУКАТА ДА СТАНЕШ БОГАТ

ИМА МИСЛЕЩО ВЕЩЕСТВО, ОТ КОЕТО СА НАПРАВЕНИ ВСИЧКИ НЕЩА и което, в своето първоначално състояние, просмуква, прониква и изпълва вътрешните пространства във вселената.
Мисъл, възникнала в тази субстанция, води до поява на нещото, което си е представила.
Всеки човек може да създава картини в своите мисли и като налага мислите си върху безформената субстанция, да стане причина за появата на нещата, за които мисли.
За това обаче е нужно човек да премине от измерението на съревнователния в измерението на творческия дух. В противен случай той няма да е в съзвучие с аморфния разум, чиято природа е творческа, а не съперническа.
Човек може да влезе в съзвучие с аморфната субстанция като искрено и живо изразява благодарността си към нея за благата, с които е дарен. Благодарността свързва човешкия ум с разума на жизнената субстанция. Това е пътят, по който субстанцията приема нашите мисли. Човек може да се задържи в творческото измерение само като се слее с аморфната субстанция посредством дълбокото и несекващо чувство на благодарност.
Човек трябва  да оформи ясна, вътрешна картина на нещата, които иска да има, да прави или да бъде и да задържа тази картина ясна в мислите си, изпълнен с чувство на дълбока благодарност към върховното начало, което изпълнява всичките му желания. Този, който иска да бъде богат, трябва да прекарва по-голямата част от свободното си време като съзерцава вътрешната си картина и изразява искрено благодарността си, че му е дадено да я осъществи. Честите съзерцания на вътрешната картина, заедно с непоколебимата вяра и пламенната благодарност са от решаващо значение за успеха на начинанието. Това е процесът, посредством който можем да въздействаме върху аморфното и да задвижим силите на творческото начало.
Творческата сила работи като се движи по установените канали на процесите в природата и обществото. Всичко, което човек изрисува чрез вътрешното си зрение, със сигурност ще му бъде предоставено, стига да притежава непоколебимата вяра и да следва дадените по-горе инструкции. Желаните неща ще дойдат при него по безброй невидими пътища.
За да може да получи това, към което се стреми, когато то е готово да дойде при него, човек трябва да действа по начин, надхвърлящ позицията му в момента. Нужно е да завържи ясно в ума си намерението да забогатее чрез творческа материализация на своя вътрешен образ и да върши всеки ден отредената му за деня работа, като изпълнява всяко действие по възможно най-добрия начин. При сделки, трябва да дава повече в потребителска стойност, отколкото получава в пазарна, така че всяка сделка да способства за нарастването на жизнените възможности на всички участници в нея. И накрая, трябва да живее с мисълта за непрестанен напредък и развитие, за да може това усещане да се предаде на всички, с които общува.
Тези, които следват гореизложените указания, със сигурност ще забогатеят и богатствата им ще бъдат точно пропорционални на яркостта и конкретността на вътрешната им картина, на неотклонността на техните намерения, на непоколебимостта на вярата им и на дълбочината и искреността на тяхната благодарност!

ВЪРНЕТЕ СЕ В НАЧАЛОТО







Няма коментари:

Публикуване на коментар