неделя, 28 юли 2013 г.

1 НАЧИН - Решете проблема си с визоализация върху мандали!

   Както вече споменах в другите си публикации, визоализацията е основата на всичко, което се твори. Така ми хрумна идеята да направя  страница на визуализацията и за вас. Решете проблемите си, мечтайте и постигнете целите си! Не отлагайте, защото нямате време. Вие живеете тук и сега. Просто помечтайте и вярвайте в мечтите си! Отделете 5 минути за релаксация на ден и нека те наистина бъдат приятни. Нека това да бъде вашата заслужена почивка и ще усетите още веднага как ви облива положителната енергия. И така да започваме:
    Ще ви запозная с няколко начина за визоализация а вие ще си изберете този който смятате за най-подходящ.


ЛЕЧЕБНИ ЕНЕРГИЙНИ КАРТИНИ
Мандала е тибетската дума за колело и във физическата форма на изкуството представлява кръг на вяра, осъзнаване, просветление, любов, изразяване на различни чувства и емоции. В арттерапията мандалата е сюжетна или абстрактна рисунка, представена като композиция в кръг. Смята се, че по своята същност мандалата представлява визуално средство за постигане на определени състояния на съзнанието и в различните религиозни вярвания е начин за доближаване до Бога.
На санскритски (езикът на древна Индия) думата  Мандала (मण्डल) има две значения - Кръг и Център. Кръгът представлява видимият външен свят, Вселената, а Центъра - вътрешният свят на тялото и душата. Мандалите са с формата на кръг, концентрични окръжности, фигури в окръжност. Използват се като символи за вдъхновение, медитация, зaкрила и лечение. При наблюдение на мандалата се усещат положителни чувства и емоции. Могат да бъдат нарисувани или направени от най-различни материали.
Мандалата е картина, която може да разкаже история, да опише пътешествие, което си поел, да покаже и изясни връзката между всеки един от нас и вселената. Tя ни учи, че във всяко човешко същество има място за красота, мечти, свобода; и че мечтите на всеки за щастие, любов и успехи са различни. Тя може да ти бъде водач в намирането на отговорите на твоите най-съкровенни търсения, въпроси и желания, да ти помогне да бъдеш доволен от твоя живот и всичко, което те заобикаля. Мандалата е образна картина на света, условна структурна схема на микро и макрокосмоса. Съзерцанието й създава усещане на мир и спокойствие. Засилва фокуса и концентрацията.
Мандалите са не само красиви като изображение, но имат и лечебно действие, зареждат тялото с енергия, повдигат духа и самочувствието. Затова те са най-подходящи за дома и офиса.
Поставете мандалата близо до компютъра за визуално успокоение и с наслада ще се възхищавате на фигурите и цветовете. Сложете мандала  в някоя стая или в банята, или някъде другаде във вашия дом, където да я виждате по-често. Използвайте мандала в офиса си (на работното място), в приемна, в кабинет, във фоайе, зала, магазин, клиника, в автомобила... навсякъде, където прецените или смятате, че имате нужда. Позитивната енергия ще бъде привлечена във вашия живот.
Мандалите съществуват от древни времена. Съществуват и днес и са използвани в много култури и религии като: Индийската, Китайската, Тибетската и Индианската. Почетени са в Будизма, Християнството, Таоизма и Хиндуизма чрез изкуството.
http://dreamland-bg.com/index.php?topic=79.0 за мандалите
http://mandali-ka.com/index.php?id=3 Нещо много интересно и любобитно за мандалите.

     Релаксирайте върху дадена мандала поне 5мин.-2-3 пъти седмично.От тази серия.Приемете енергиите с вашите очи и позволете да се разпределят равномерно във вашето тяло и аура.Може да отнеме няколко седмици преди енергиите да станат очевидни/най-вече да ги почувствате/,но за да има резултат ключът е в практиката.! 


ЛЕЧЕБНИ ДИНАМИЧНИ МАНДАЛИ

     Наблюдението на  пулсиращата снимка в рамките на няколко минути  облекчава стреса и умората, привежда вашите биоритми в хармония с вибрациите на информационното поле и, най-важното, оптимизира събитията от вашия живот за близките 2-3 дни. Формата и оцветяването на фигурата, количеството на лъчите, както и честотата на пулсациите, са разработени от експерти по холодинамика и дианетика. Задействана е и психотехниката Симорон.
Наблюдавайте се, анализирайте напредъка си след тази сесия и  споделете с нас. Многократно е проверено, че положителният ефект от сесията не зависи от това дали вярвате или не. Във всеки случай приемете, че това е просто почивка. 
Съзерцаниего на тази  мандала помага да се намери целостта  (да се удовлетвори потребността  да се комбинират различните фрагменти в цялостна картина). Регистрирани случаи на  подобряване на зрението и излекуване на астигматизъм.
Не съзерцавайте мандалата вяло и в полусънно състояние, със силно потиснати  реакции, защото тогава резултатът ще бъде нулев.



Превод - Л.Начева-Антонова
Източник -http://esotericpl.narod.ru/tehnik/MandalaD.htm#2


     Увеличих мандалите в по-голям формат за да ви е по-лесно да визоализирате върху тях!


ЛЕЧЕБНИ МАНДАЛИ

33 мандали, чието съзерцание въздейства на подсъзнателно ниво, лекувайки ви физически и духовно



     Представените по-долу 33 мандали се явяват нови разработки. Те съчетават в себе си както многовековния опит на Изтока, така и новите постижения в областта на неврофизиологията. В тях се съдържат закодирани послания; техните цветове и геометрични фигури са подбрани по такъв начин, че да въздействат на подсъзнателно ниво. Съзерцанието на мандалите носи неоценима полза. Съзерцавайте ги. Научете се да се вслушат в  собствените си чувства, в собствената си правда. Изчистете се от ненужното, излекувайте тяло и душата си.


ВАЖНО: Имената на мандалите въплъщават тяхното значение. В скоби са дадени чувствата, усещанията, емоциите, способностите, които се тренират при съзерцание  на мандалата.

01.Защитникът ( резистентност )
02.Анализ ( умение да се преразказва )
03.Възприемчивост ( Въображение )

04.Бъдеще ( развитие )
05.Играчът ( отговорност )
06.Връщане ( умение да се държи на обещанията )
07.Воал ( премахване на невежеството )
08.Битка ( милосърдие )
09.Боязън ( милосърдие )
10.Гордост ( ограничаване на гордостта )
11.Спящият ( разкритие )
12.Актьорът ( предвиждане на последствията )
13.Малодушие ( премахване на невежеството )
14.Наблюдателят ( елиминиране на конфликта )
15.Момент ( невинност , чистота )
16.Съветникът ( обостряне на чувствата за надвисналата опастност)
17.Граница ( устойчивост към изпитанията )
18.Жертвоприношение ( внимание )
19.Урок ( отстраняване на илюзиите )
20.Воин ( милосърдие )
21.Зърно ( цялост )
22.Жертвата ( мотив; стимулиране )
23. Мечтателя ( взаимодействие с висшето "Аз" )
24.Болка ( комуникативност )
25.Настоящия момент ( да бъдеш тук и сега )
26.Дарителят ( самоуважение )
27.Ръководителят ( отстраняване на нерешителността)
28.Повторяемост ( да се освободим от необходимостта за одобрение )
29.Единство ( завършеност )
30.Кръгът ( отстраняване на недаразумение )
31.Мъдрецът ( вътрешна тишина )
32.Учителят ( самоуважение )
33.Безмълвност ( осъзнатост )

34.Укрепване на очите
35.Привличане на парите с помощта на зеления цвят

     А ето тук е пълно с идеи и вдъхновения за засилване на мисълта и положителната енергия. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар