събота, 20 юли 2013 г.

Магията за привличане на парите и успехът


 кликнете тук за НАЧАЛО


    Като се лутах из нета да разбера различните начини по които хората успяват да привлекат благата към себе си ми направи впечатление, че някои от тях използват буквално магии и ритуали. Това ме заинтригува и започнах да търся отговори, какво всъщност е магията и действа ли наистина тя. И ето какво открих:


     Магията е наука и изкуство за промяна на събитията и състоянията, и вътрешни и външни, в съответствия с волята и желанието ни.
     Магията се намира във всеки от нас, тя е около нас. Когато си поставяте парфюм, вие ползвате магията на ароматите. Когато обличате един или друг цвят дреха, ползвате магията на цветовете. Когато си слагате бижу със скъпоценен камък, вие ползвате магията на камъните. Когато си правите билков чай, вие ползвате магията на билките. Когато готвите и слагате подправките, вие отново ползвате магията на билките.

     Е съгласни ли сте с мен, че всичко около нас е магия? Всеки един от нас, в един или друг момент, съзнателно или не, извършва магически ритуал. А когато го правим съзнателно, това вече е магия. И още едно определение, което е на Алистър Кроули: "Всяко едно действие, извършено съзнателно, е магия". Но нека всеки от вас намери своето определение за магията. Тя е много лична и само вие можете да откриете истинското й значение и сила. 

                                                                                                  Камелия Евстатиева

     Произходът на названието магия идва от гръцките думи Магос/Магьосник/ и Магейа /Магия/, които от своя страна произлизат от по-древните персийски изрази Мог, Мег и Маг, означаващи "Жрец", "Мъдрец", и "Великолепен". От същия корен произлиза и халдейската дума Махдим /Върховна мъдрост, Свещена философия/.
     Магията представлява насочване на определено количество енергия, за да се постигнат желани събития. Тя дава помощ и решава проблеми в труди ситуации. Магията отстранява привнесеното зло, помага да се разреши проблемът, с който човекът не може или се затруднява да се справи самостоятелно.
    Целта на магията е подобряване на човешкия живот, за благоденствие, за благополучие, за финансови успехи и всякакви други положителни събития. С помощта на магията ще се радвате винаги на прекрасно здраве, завиден късмет, благоденствие, любов и успех във всяко начинание. С помощта на магията животът е прекрасен и много по-лесен.
     Истинската магия не вреди по никакъв начин. Тя влияе на естествения ход на събитията в рамките на допустимото и единствено в съответствие с божествената воля.
     Магията оперира извън действието на физическите закони.
     Всяко магическо действие е чудо. Магията превръща невероятното в действителност.

     Магията е изкуство за въздействие върху проявения свят с редица техники. Науката се занимава само с това, което е измеримо. Магията се контролира от вътрешното човешко състояние. Тя действа посредствум изкривяване на вероятността, като изменя начина и реда, по който обикновено се случват събитията. Магията предизвиква реализиране на невероятното. В магията всичко е възможно. Магията е океан на възможностите. В магията не съществува нищо, дори и идеите, които ще съществуват. В магията всичко е във възможност, очаквайки да се роди в реалния свят. Това е една безкрайност на възможността вън от пространството и времето. Магиятапрониква във бездънния океан на възможността. което е вътре във всеки човек, както и всеки е вътре в него, и поражда този аспект от възможността, който се контролира от мага.

Същност на магията

     От незапомнени времена в Близкия и Далечния Изток висшето познание на законите на природата е считано за магическо умение, чиято същност се асоциирала както с точните науки — астрономия, математика, геометрия, химия, физика, така и с хуманитерните науки - философията, теологията и религията. Носителите на това знание, пазено в дълбока тайна, били жреците маги, наричани още посветени. Съществуват няколко взаимносвързани и взаимозаменяеми понятия, близки по съдържание до термина магия — езотерична наука, окултно знание, трансцендентална философия и др.     Магията може да се разглежда и като трансформация (в смисъл на физическо, ментално и духовно преобразяване), постигната по окултен път. Идеята за трансформацията идва от осъзнаването, че не е необходимо безпрекословно подчиняване на заобикалящата действителност, проявена чрез света на формите. Светът на формите е подчинен на Духовния свят, част от който е и нашият собствен Дух. Духовният свят е подчинен на Каузалния (причинния) свят, а над него стои Божественият свят. Ако човекът действа в хармония с Космическите сили, става способен да извърши различни магически трансформации - промяна в атомния (молекулния) строеж на телата чрез окултни методи и средства. Светът на формите е пластичен и може да се моделира според волята на Мага, действаща в съответствие с природните закони. Магията работи както в Света на формите, така и в Невидимия свят. Именно технологията за манипулиране на Невидимия свят е предмет на изкуството на магията. Съгласно окултните разбирания Невидимият свят се разкрива на човека такъв, какъвто той го възприема и определя.     От древността до наши дни магията представлявала интерес за хора в различни области - политика, изкуство и наука, и обикновеният човек. Тя е обект на изследване и анализ от страна на историци, антрополози, социолози, медици, психолози и др. Към някои нейни страни проявяват интерес и специалисти от областта на точните науки — математици, физици и химици. Сред широките народни маси магията е обект на изучаване и практикуване от шамани, гадатели, народни лечители, енерготерапевти, майстори по бойни изкуства и др. Тук е точката, в която наука и магия неизбежно се преплитат, поради което магията може да се определи като наука за непознатото, която приема фактите, без да ги обяснява докрай.
     Магията е възникнала като израз на дълбока вътрешна връзка между микрокосмоса и макрокосмоса, между човека и универсума. Тайните на магическата наука се основават на контакта между подсъзнанието и околната среда, осъществяван посредством волята, която контролира мистичната енергия, наречена от древните гърци Пневма, от римляните — Ефир, от индийците — Прана, от китайците — Чи (Ци), от японците — Ки. В магията този медиатор също носи различни названия — ЕтерАстрална светлина и др.
     От гледна точка на приложната психология някои от основните магически техники представляват способи за проникване в подсъзнанието. Обикновено съзнанието не знае какво става в подсъзнанието, тъй като подсъзнанието работи с образи, а не с логически понятия. Aко човек желае да изпрати послание към чуждо подсъзнание, той трябва да го "облече" в образи и картини посредством техниките на визуализацията. Подсъзнанието, от своя страна, ни изпраща сигнали под формата на сънища и видения, възприемани в будно състояние. Съществува теория, според която именно в подсъзнанието се крият тайните на човешката психика и способности.
     Магът извлича от своето подсъзнание и от универсалното свръхсъзнание сили и енергии недостъпни за простосмъртните. Магията предоставя практически методи за навлизане в областта на свръхсъзнанието. В областта на Свръхсъзнанието се крият тайни за миналото на човека, неговия произход и същност. Окултната наука е създала емпирично свои методи за проникване в тази област.
     Магията не е чиста наука, а изкуство както поезията, живописта и музиката, изискващо осмислено интуитивно прозрение на скритите природни сили. Магията може да означава и използване на ритуали, за които се смята, че ако са изпълнени правилно, принуждават (а не просто молят) свръхестествените сили.
     Както религията, така и магията в дълбоката си същност представляват израз на стремежа на човешкия дух към изява в най-високите области на битието и съзнанието. В Стария свят религията, чрез своите корени, произход и вътрешно съдържание, винаги е била в тясна връзка с теорията и практиката на т.нар. висша магия. Съществува една основна и много важна разлика между религията и магията - религията следва пътя на извисяване от материята към високите сфери на духа и към Бога, докато магията се стреми да материализираБожествената искра, като изтегли духовната еманация надолу към материалния свят.

Видове магия

Магията е наука която включва в себе си физика, биология, психология и други, като разбира се при това е запазила всичко ценно и действащо за себе си от древните учения. Магията се занимава с енергийни въздействия върху живи и неживи обекти, т.е. хора, животни, сгради, земя, гора и всичко, което ни обкръжава.

Повечето хора разделят магията само на бяла и черна. Но магията е една. Думите бяла и черна се отнасят към начина на нейното предназначение - за добро ли се прави или за зло. С доброто всичко е ясно, за да направиш добро по магическият начин трябва да си магьосник . Обаче злото може да приема различни форми, а зло за съжаление може направи всеки в чиято душа живеят злоба, омраза и завист.

За всички от вас е добре позната ситуацията, когато изведнъж всичко върви на опаки, семейства се разделят, влюбените се скарват, родителите не могат да се разберат с децата си. Проваля се работата, здравето отива на кино, изчезва късмета и всичко това няма логическо обяснение. Това е един от основните показатели, че на човека е направена магия.

След такова въздействие животът на човека се съсипва и само развалянето на черната магия може да му върне отново мира и спокойствието.

2. Какви видове магии съществуват и могат ли да бъдат развалени?

От личен опит мога да кажа, че съществуват над 5 000 различни видове магии. За да не влизам в подробности ще ви разкажа за най- често срещаните в България.


  • чрез предмети - предметна магия,  
  • чрез снимки - ментална магия,
  • чрез предмет принадлежащ на човека - опосредствена магия (най-често чрез дрехата му или част от нея).  
  • ритуали - астрална магия,
 - Кармичната магия е по-сложна. Тя включва действия, извършени в някои от предишните прераждания и съпроводени със специално проклятие, осигуряващо пренасяне на тази магия от едно прераждане към друго и спираща еволюцията на душата по стъпалата на кармата.
  •  Кармичната магия
На първо място стои предметна магия. Тя се прави с помоща на различни предмети, които носят в себе си или са заредени с отрицателна информация. Това са предмети, от най-прости, като конец или нишка омотана на сухи пръчици, до водата от покойник.
Този начин на правене на магии най-често се използва в циганска, турска, старобългарска, а също и арабска магия, която напоследък доста се е навъдила в България.
На второ място стои Ментална магия, в която въздействието става с мисълта през образа, снимката или дрехата на човек. Тези магии засягат личните отношения на човека и здравето му .
Не по-малко опасни са проклятията (да не бъркате с проклетии). Те засягат цялата рода и се предават от поколение на поколение.
Кармичната магия засяга всичко в живота на човека. И е много опасна, защото направена в един от предишните животи, може да започне да действа във всеки момент неизвестно кога и в какъв вид.
И най- популярната в България - любовна магия (за събиране или разделяне).
Има още цял куп различни магии, които се отнасят към конкретни случаи, за които можем да говорим друг път.
Всички тези и цял куп други магии могат да бъдат напълно развалени само от квалифицирани специалисти. Човек прави най- голяма грешка, когато чака всичко лошо за което говорих да отмине от само себе си.
А това е опасно, защото България е една от най-силните енергийни зони в света . Всеки втори човек, роден в България, има вродени екстрасензорни заложби. Затова всички негови проклятия, пожелания, съзнателни или подсъзнателни действия, водят към черни магии и уроци .
 При проклятието на рода (генетична магия) се засягат всички хора, генетично свързани с омагьосания човек.
МОИТЕ ИЗВОДИ:
     Е в крайна сметка се оказва, че магията всъщност започва с мисълта, засилва се от чувствата на мислещия за нея, след което с помощта на различни символизиращи предмети и действия, положителни или отрицателни се вкарва и съответната енергия. А именно с тази енергия вселената пренарежда съдбата на този, към когото е изпратена магията. Е принципът не е ли същият като този на "закона на привличането" в "Тайната", което пък доказва, че магията наистина е една наука в която участва вселенската енергия, доказана от квантовите физици? 
    Само, че докато работим със закона на привличането по естесвтен начин, т.е. искаме от вселената нашето благополучие ние й даваме възможност тя да реши как да направи най-доброто за нас. Защото невинаги това което си мислим, че е добро е най-доброто за нас. И тъй, като всичко е естествено и сме настроени положително съответно и този тип "магия" е хубав и напълно безопасен. Всичко е по естествен начин.
     Докато при магията направена от хората, те са иззели функциите на вселената, нарушили са естествения баланс и в някакъв период от време нещата стават катастрофални, дори намерението да е било и добро, последствията след това са много тежки.
     Тук възниква въпросът: Ми със силата на мисълта не е ли същото, не правим ли отново магия? Да правим, но тя е естествена, защото даваме избор на вселената, а не насилваме нещата на всяка цена. Точно това е магията на живота с която живеем всеки ден. Най-безопасната, истинска и караща ни винаги да се чувстваме добре магия. Именно тази магия препоръчвам и използвам всеки ден и това въобще не е клише! Много от хората вече са се убедили и практикуват именно нея, а в резултат получават единствено щастие и благополучие.
     Ритуали за привличане на успеха и парите
     След като се запознах с тези и още много други статии, някои от които бяха направо покъртителни, (особено темите за черните магии)  относно магиите, попаднах и на  различни ритуали. Направи ми силно впечатление, че някои от тях работеха точно със силата на мисълта.
     При повечето магии, които се правят обикновено има "жертва" (някого от когото да вземеш, или да дадеш на някого, взимайки го от друг)  или да преобразуваш една съдба в друга, като нарушаваш естествения баланс (вече го споменах в МОИТЕ ИЗВОДИ).
     При тези ритуали забелязах, че не се изискваше никаква "жервта" Градяха се основно на "силата на мисълта" и "законът на привличането". Засилваха усещането и вярата, че нещата ще се случат и приятна положителна енергия от това.
     Пробвах някои от тях и наистина резултатът беше много добър. Ще споделя някои от тези ритуали с вас в следващата тема Ритуали за успех пари и благополучие.

     



Няма коментари:

Публикуване на коментар