вторник, 23 юли 2013 г.

Тайната на успеха

кликнете тук за НАЧАЛО 

   

Ето една интересна книга на която случайно попаднах тези дни.



ТАЙНАТА НА УСПЕХА


НАУКАТА ДА СТАНЕШ БОГАТ /The Science of Getting Rich/ - 1910
Уолъс Д. Уотлъс /Wallace Delois Wattles/
(1860-1911)

Уолъс Уотлъс има дарбата да прониква отвъд видимата страна на нещата. Той установява, че съществува НАУКА да бъдеш богат и тя е толкова точна, колкото са алгебрата и аритметиката. Процесът на придобиване на богатства се управлява от определени закони и ако ги изучи и започне да ги спазва, човек забогатява с математическа сигурност. Затова тази книга е ПРАГМАТИЧНА, а не философска. Тя е практическо ръководство, а не теоретичен трактат и е предназначена за хора, които имат истинска нужда от пари и желаят първо да забогатеят, а после да търсят философски обяснения на случилото се.
С ясни и точни примери авторът показва на читателите, че вселената е изградена от единна, интелигентна субстанция (жизнена сила), пред която няма прегради и никой на земята не може да бъде беден поради недостиг на ресурси. Има повече от достатъчно за всички. Единственото, което е нужно на всеки от нас, за да стане богат, е да направи няколко неща:
·             Да сътвори в мислите си ярка представа на своето богатство и да я наложи върху безформената субстанция, за да доведе до създаването на нещата, за които мисли;
·             Независимо какво работи, да се научи да бъде създател, който твори, а не съревноваващ се съперник;
·             Всеки ден свършва ВСИЧКО, което може да бъде свършено през този ден, без да отлага за следващия;
·             Да не позволява спънките и грижите да го разтроят и обезсърчат, защото всяка пречка носи със себе си и средството да бъде превъзмогната;
·             Да вярва в себе си и в безграничните възможности, които му предлага всеки божи ден;
·             Да изпитва благодарност за всичко, което има в момента и което престои да придобие, защото единствено чрез благодарността човек поддържа вечно жива нишката, която го свързва с неизчерпаемия източник на богатство и изобилие.

СЪДЪРЖАНИЕ
Предговор

1.          Правото да бъдеш богат.
2.          Науката да станеш богат съществува.
3.          монополизирани ли са възможностите?
4.          Първи принцип на науката да станеш богат.
5.          Прирастът на живота.
6.          Как богатствата да дойдат при теб.
7.          Благодарност.
8.          Мисли по правилния начин.
9.          Как да работим с волята.
10.       По-нататъшни стъпки за работа с волята.
11.       Действай по нужния начин.
12.       Резултатното действие.
13.       Да избереш правилното поприще.
14.       Впечатление за растеж.
15.       Успешната личност.
16.       Някои предупреждения и наблюдения.
17.       Основни положения в науката да станеш богат.

ПРЕДГОВОР
Тази книга е ПРАГМАТИЧНА, а не ФИЛОСОФСКА. Тя представлява практическо ръководство, а не теоретичен трактат. Предназначена е за хора, които имат истинска нужда от пари и желаят първо да забогатеят, а после да търсят философски прозрения. Тя е за хора, които търсят резултати и желаят да приемат заключенията, до които е стигнала науката, като основа за своите действия, без да навлизат в дълбочина в аргументите, на които се основава това знание.
Идеята на автора е читателят да приеме за даденост основните положения, така, както приема за даденост твърденията на Маркони или Едисон относно закона за електрическото действие, и приемайки ги за даденост, да докаже истинността им като действа съобразно тях, без страх и колебание. Всеки човек, който предприеме това пътешествие ще забогатее с абсолютна сигурност, защото науката, изложена тук, е точна наука, има правила и провалът е невъзможен.
Докато писах тази книга всички сложни обяснения бяха пожертвани в името на един прост, ясен и разбираем за всички стил. Представената тук програма за действие е извлечена като есенция от заключенията, до които съм достигнал на базата на философията. Тя е проверена в практиката и носи печата на единствения върховен съдия – опитът. Програмата работи.

                                                 Искрено Ваш,
                                                 У. Д. Уотлъс


1 ПРАВОТО ДА БЪДЕШ БОГАТ

Няма коментари:

Публикуване на коментар