понеделник, 29 юли 2013 г.

Привличане на благополучието чрез талисманите

Фън Шуй Дървото на парите
Росица Симеонова rouzira

     кликнете тук НАЧАЛО

    Реших да направя тази тема, защото предметите са резултат от закона на привличането и са пряко свързани с потока на енергията. Аз самата в момента имам такъв талисман, който без проблем ми служи вече 5 години наистина има голяма енергия в него. Бях на една екскурзия и обикалях по сергиите за да си купя нещо за спомен и го загледах съвсем случайно. Той представлява една малка дървена подкова със сърце в средата. Кафяв е изработен ръчно от дърво и се носи на врата с една тънка кафява връвчица. Колебаех се между него и едно слонче, но в крайна сметка избрах подковата. Вътрешното ми аз усещаше че трябва да взема подковата, а не слончето, което толкова много ми харесваше и не съжалявам. Това е било правилния избор. До ден днешен помня продавача, едно младо и симпатично момче с много благ и тих характер. Излъчваше някакво спокойствие. Естествено като се прибрах не си го сложих веднага защото носех едно сребърно кръстче и нямаше как да се върже с подковата. Минаха се няколко месеца и верижката на кръстчето ми се скъса и съм го изгубила някъде. Известно време шията ми беше гола и един ден докато пренареждах вещите си, намерих подковата и си я сложих. Като се гледах в огледалото все се питах дали носи щастие,защото я бях купила чисто от естетическа гледна точка, а и никой не ми е казвал, че всъщност е талисман какъвто се оказа. Струваше само 3 лева. Всеки път като го гледах много ме радваше и ми харесваше и така стана неразделно украшение за моята шия. И до ден днешен го свалям само когато се къпя за да не го повредя защото е от дърво, макар че често забравям да го свалям и той вземе по еди душ заедно с мен. :) Все още е напълно запазен и се надявам да не се разделям с него още дълги години. От както го сложих, животът ми стана още по-успешен. 
     Пиша всичко това за да ви кажа, че ако не е вярата която да зареди какъвто и да е предмет  с енергия, той си остава най-обикновен предмет, независимо кой ви го е правил, колко пари сте дали или какво знаете за него. Много е важно от кого сте го взели и дали човекът който го е правил е с положително настроен към работата си, защото мисълта при създаване на вещите се вгражда в тях и ги зарежда. Заредената енергия пък взаимодейства с енергията на този, който я притежава и ако притежателят не е позитивно настроен енергията или се неотрализира и талисманът не действа или енергията се преобразува в отрицателна, ако първоизточникът също е излъчвал отрицателна енергия. В този случай талисмана има отрицателно въздействие върху носещия го и му вреди. Ако забележите подобно нещо с някой ваш предмет или вещ или талисман, амолет и др., спрете да го носите или го махнете от къщата си незабавно. Ако е някакъв скъп спомен го приберете някъде, където няма да има контакт с вас и го вадете само в изключителни случаи, възможно по-рядко. Талисман може да ви стане всеки най-обикновен предмет стига да вярвате, че е такъв и да ви е приятно когато го носите или гледате. Той ще се зареди от вашата енергия и ще привлечи в живота ви това, за което мислите или мечтаете. От друга страна се пазете от негативните "талисмани". Те действат по същия начин само че в отрицателна насока. Забележите ли, че неприятностите ви се случват от както притежавате някаква вещ или предмет, колкото и да са обикновени те за вас незабавно се отървете от тях по някой от гореспоменатите начини. А ето сега и малко по-подробна информация за талисманите и амолетите.

http://mikael7.com/modules/news/article.php?storyid=2264 За талисманите и лечебните картинки.

Талисмани и амулети за щастлив живот

Магически лампи, говорещи рибки, вълшебни огледала –  те не живеят само в приказките, които сме слушали като малки. Мнозина вярват, че можем  да ги срещнем и днес като талисмани или амулети, които помагат


Талисмани и амулети за щастлив живот

на своите собственици да сбъднат желанията си.

Какво представляват талисманите и амулетите?

Обикновено това са предмети, заредени с положителна енергия, с помощта на която ви помагат да изпълните най-съкровените си желания. За финансов успех, професионално израстване, семейно щастие, защита от проблеми или просто за да се чувствате добре – това е само една малка част от списъка с вълшебства на талисманите и амулетите. В зависимост от предназначението си те приемат различна форма – може да са както фигури на човек, животно, растение, така и монети, свещени надписи или символи на древни религии. Макар много хора да не откриват разликата между талисман и амулет, тя съществува:
  • Талисмани и амулети за щастлив животТалисманът се прави лично за своя собственик, като съгласува енергията си с неговата. Спорно е дали предметът трябва да е изложен на показ, за да упражнява влиянието си. Някои го носят като бижу(елемент от гривна, гердан или пръстен), а други го пришиват към дрехата или го крият в портмонето. Препоръчително е да е направен от естествени материали. Най-важното условие за правилното функциониране на талисмана е вярата, защото той изпълнява това, което е обсебило мислите ни, което искаме да ни се случи или да ни подмине.
    Внимание! Талисманът няма да ви сътрудничи, ако желанието ви е да навредите на някого.
  • Амулетът насочва съхранената в него позитивна енергия към собственика си. Често това са предмети, наситени с определена символика, които подреждаме в дома си като олицетворение на стремежите и желанията ни.

В офиса
За да постигнат по-бързо успехи и реализация в професионален план, някои декорират бюрото си с различни амулети.

Талисмани и амулети за щастлив живот

  • Костенурка – осигурява на притежателя си подкрепата и сътрудничеството на подходящите хора и едновременно с това го предпазва от завистници;
  • Слон – според поверията, ако се потърка по хобота, ще ви помогне да вземете решение по труден въпрос;
  • Свиня –  символ на богатството, печалбата и плодородието, затова е един от най-срещаните пазители на нашите спестявания;
  • Риба – древен християнски символ, за когото днес се смята, че носи успехи на собственика си.
У дома
Талисмани и амулети за щастлив животОще от древността домът е мястото, около което човек изгражда живота си, затова той прави максималното, за да го съхрани сигурен и спокоен. Едно от неговите оръжия са талисманите и амулетите, които не само че красят жилището, но и го пазят.
  • Вази, саксии и други керамични съдове сплотяват семейството и държат къщата пълна. Желателно е да не ги оставяте празни.
  • Живи растения – зеленият им цвят излъчва положителна енергия. Най-разпространени са бамбукът, дървото на щастието и дървото на парите.
  • Фигура на слонче ще запази обичта на близките и гарантира за тяхната вярност.
  • Дракон – древен символ на дълголетието, който предпазва дома от врагове и зли сили.
  • Според фън шуй подходящи амулети за жилището са ощеогледалото и камбанките.
  • Египтяните вярват, че ако декорирате дома си с изображения или фигури на котки, те ще съхранят семейния уют.
За любовно щастие


Талисмани и амулети за щастлив живот
Задължително условие е тези талисмани/амулети да са по двойки – например фигура на двойка птици. Патиците се олицетворение на съпружеската вярност и щастливия брак, лебедите – на неувяхващата любов, а гълъбите са смятани за пратеници на Венера – римската богиня на любовта.

Други предназначенияТалисмани и амулети за щастлив живот
  • За финансово благополучие се препоръчва фигура на Буда -  върховен бог на богатството и щастието. Когато го потъркате по корема, той ще ви донесе пари и професионални успехи.
  • Срещу завист и черни магии носете Окото на Медуза(познато още като Окото на Пророка) – син камък, наподобяващ човешко око. Той има способността да отразява лошия поглед и да го връща към първоизточника му.
  • Най-познатият талисман на щастието е четирилистната детелина. Тъй като се среща рядко, тя е изключително ценна за своя притежател. Листата й символизират вярата, надеждата, любовта и щастието.

Ако някой ви подари талисман или амулет, трябва да го откупите символично – така официално ставате негов собственик. И не забравяйте - когато откриете вашия талисман, пожелайте си нещо!


23.04.2011/Христина Спасова http://horoskop.rozali.com/zagadki/p15909.html


Рунически талисмани

талисманСпоред речника талисмани се наричат камък, пръстен или друг предмет с гравиран символ, както и притежаващите тайнствени сили и носени като амулети или муски; всичко, чието присъствие оказва удивително или мощно въздействие на човешките чувства или действия. Правилно конструираните талисмани могат да окажат удивително влияние на ситуациите във вашия живот. Силата на тяхното влияние идва не от самия обект на талисмана, тя е изцяло генерирана от ума на мага.
Руните и амулетите - това са практически формули за осъществяването на определени резултати, например да извадим кравата от трапа.Т.С. Елиът
Руническият талисман това е физическо потвърждение на менталния процес, който е задействала вашата воля. Това е точката на вашия фокус. Концентрирайки се върху талисмана, вие можете да добавите допълнителна сила на вашето желание. В резултат на тази концентрация талисманът става свързан с неотменните вибрации на определената руна, а енергията на природните рунически сили се съединява в невидимия свят с волята на мага, за да предизвика изменението, което изискват символите на талисмана. Преди да започнем да създаваме талисмана, ние трябва да се уверим, че са ни познати всички необходими за целта руни и че разбираме окултните принципи, които ще използвате.
талисманВ този случай правилното изготвяне на талисмана става 'жива' същност, която е програмирана от мага за постигането на определена цел. Магът дава живот и 'съдба' на талисмана, вдъхвайки на талисмана силата на руните. Основното изискване към надписа на талисмана се състои в това, че той трябва да съдържа руните, чиито символи описват необходимата цел и някаква сигнатура или символи, представляващи човека или обекта, на когото трябва да въздейства енергията на талисмана. Талисманът трябва да бъде конструиран така, че всички негови символи - отпред и отзад да бъдат разположени по хармоничен и приятен начин. Магията - това е наука за порядъка и колкото по-подредени и хармонични са нейните инструменти, толкова по-добри са нейните резултати.
Всеки предмет може да се превърне в рунически талисман. Можете да го направите от дърво, камък, хартия, метал или кост. В избора на материала, който ще използвате, трябва да се ръководите от вашите умения за работа с него. В действителност важна е целта, която искате да постигнете, а не от какво е направен. Може да се нарисува на вратата, на колата, на чантата, на портмонето или да се използва като украшение.
От особено значение при направата на талисмана е и цветът, които се използва за рисуването на руните, най-подходящото време - лунна фаза, ден от седмицата, час. Тези талисмани могат да се направят само от професионалисти. Понякога дори и една малка неволна грешка от ваша страна може да промени значението на талисмана.
И както винаги съм твърдяла, магията е една необятна материя, това е наука, за която понякога не стига един живот. Тя може да ви даде много, но също така може и да ви вземе много. Отнасяйте се сериозно към всичко което правите и ако дори и за миг се усъмните в правотата на действията си, обърнете се към специалист

Няма коментари:

Публикуване на коментар