събота, 20 юли 2013 г.

Ритуали за успех пари и благополучие.

Суеверия и молитва за късмет

Просто имах късмет! Често се случва да отдаваме на късмета някои щастливи случки от нашия живот. Много от нас спазват специални ритуали, вярват в суеверия и знаци, други пък имат амулети и дребни неща, които носят в себе си почти навсякъде. Ако не късмет, то какво ти е нужно, за да спечелиш шестица от тото? Суеверието е вяра в обект, действие или обстоятелство, които са логически свързани с хода на събитията и влияят пряко на техният резултат.
Стискай палци за късмет. Това най-вероятно произлиза от християнския кръст.
Никога не пускайте само нечетните числа, ако играете на тото. Вярва се, че нечетните числа принадлежат на боговете, а четните на хората т.е. ако пуснете само нечетни ще разгневите боговете.
Носете червени дрехи, когато купувате лотариен билет или ви е нужен повечко късмет. В китайския фолклор, червеният цвят плаши злите духове.
Ако паун разпери опашката си пред вас, то вие ще имате късмет.
Смята се също, че ако намерите дребна монета на улицата ще имате късмет.
Ще бъдете късметлия, ако видите богомолка. Вярва се, че богомолката коленичи, когато ангелите са наблизо.
Късмет ще имате, ако занесете сол в нова къща или носите малко количество от нея в чантата или джоба си.
Ако пък първото нещо, което направите сутринта рано след като сте се събудили е да кихнете, то през деня ще имате късмет.
Късмет ще ви споходи и ако видите паяк на открито или паяк полази дрехите ви.
Това са само една малка част от хилядите суеверия за късмет. Другото в което хората вярват е силата на молитвата. За това, ако ви е нужно малко повече късмет, можете да отидете до близката църква и да помолите свещеника да ви прочете молитва за късмет и здраве, в която да спомене името ви. За много от вярващите, това не е нещо необичайно. И все пак запомнете, ако сами не си потърсите късмета, то няма как той да ви намери.
Източник: http://sanovnik.bg/

Суеверия, свързани с пари

     Монетите са измислени в десети век преди Христа. От времето на Крез пък датира носенето на пара за късмет. Ето някои от най-разпространените поверия, свързани с парите:
- За най-късметлийски се считат продупчените монети. Поверието произлиза от древното вярване, че използваните в онези времена вместо пари продупчени черупки или камъни, били носени от боговете на океана, като украшения. Продупчената монета служела и като активен гонител на нечистите сили, както и била ефективно средство срещу удавяне.
- За късмет и богатство е прието, когато се подарява портфейл, да се сложи монета в него.
- Намирането на пари на улицата означава, че ще те последват пари.
- Делва или съд с пари, поставена в кухнята, носи късмет.
- Ако обърнеш сребърна монета в джоба си приноволуние, най-съкровената ти мечта ще се сбъдне.
- Преди сватбата младоженецът трябва да даде на булката пара, която тя да носи в обувката си, по време на цялата церемония. Това ще им донесе щастлив брачен живот.
Монети- Друго поверие гласи, че първите получени пари за деня трябва да се сложат в празен джоб, защото така ще привлекат и други. Този обичай е най-популярен по английските пазари, като първата получена пара се нарича "сефте". Това поверие е пример за разпространената теория, че приличащите си неща се привличат. Друга разновидност на поверието е практиката първите спечелени книжни пари от магазин или заведение да се слагат в рамка и да се окачват на стената.
- Друго суеверие, следващо правилото за привличане, е, видиш ли човек с дреха на точки, като монети, те чакат пари. Това най-вероятно е било най-актуално, когато всички пари са били под формата на монети.
- Има и поверие, свързано с просяците и парите. Навремето на просяците се позволявало да просят само пред портите на църкви. Богомолците, които не им давали милостиня, се считали за прокълнати. Дори и в наши дни, много хора се страхуват да не бъдат застигнати от проклятието на просяка или от още по-многобройните в наши дни кълнящи циганки.

     Най-малкото, което може да се направи е да се изчисти дома от ненужни предмети и дрехи. Огледаме ли виждаме непотребни вещи, които задръстват всички аспекти с енергиите, които носят и с информация. По този начин не позволяват на нови полезни събития да влязат в пространството ни. По това време на годината е полезно и препоръчително да се направи такава чистка. Преглеждаме дрехите си и се разделяме с тези които не обличаме вече. Има хора, които ще им се зарадват. У дома всеки има по някоя чиния или керамична фигурка за украса повредена и чукната с липсваща част от нея. те нямат място в дома в случай, че искаме късмет, любов и благоденствие. Дори е добре да се изхвърлят веднага щом се повредят. Измиването на прозорците, пода и привеждането в ред на делата около дома са едно от основните изисквания за постигане на удовлетворение и реални успехи. Това разбира не се прави еднократно, а е добре да се поддържа в ред и да се следи. Около смяната на сезоните е подходящ период за по сериозно разчистване на излишните енергийни носители, които са излезли от употреба. Автомобилите ни също са част от личното ни пространство и е добре да се погрижим за тях. Измиването с вода и нужните препарати отвън и отвътре не са само въпрос на хигиена вече, а задължителна процедура с която да се освободим от постоянния контакт с много хора и преминаването през различни енергийни пространства. Често дори колите поемат нашите натоварвания и хич не е необичайно, ако колата се окаже с повредена част. Добре е веднага да се огледаме дали не е нужно по- сериозно внимание да се обърне не само на автомобила. При всеки човек е различно, защото имаме свои личностни характеристики. При някои хора няма нужда от нищо специално за да се привлече късмета и любовта, но при други и най-малкото нещо дава поражение и има нужда постоянно от ремонти и изчистване не само на дома, но и на полето. Най-лесно се замърсява полето ни и отблъсква късмета, любовта и благото от лошите ни мисли и вкопчването в нещата, които искаме на всяка цена да притежаваме. Хигиената на мисли, чувства и емоции много могат да ни помогнат в материализирането на собствената ни действителност. Има една стара приказка, която казва: Искаш нещо- Даваш нещо! Искаш всичко- Нямаш нищо! Сериозно домашно за всички нас! Да помислим заедно! Интересна е темата с привличането на изобилие, късмет, пари и любов! Успех!


Най-разпространените суеверия

Суеверия
Суеверията съществуват от незапомнени времена. Срещат се под всякакви видове и форми. Броят на техните разновидности не може да бъде преброен. Но най-основните и най-разпространени са тези:
Счупването на ядеца.
Вярата в мощта на конската подкова.
Носенето на заешко краче.
Търсенето на четирилистна детелина.
Седем години нещастна любов заради счупено огледало.
Ставането от леглото откъм дясната страна.
Лошият късмет, който носи минаването под стълба.
Вярата в мощта на петъка, тринадесето число.
Поглеждането към сърпа на новолунието през дясното рамо за късмет.
Приемането на седем за щастливо число.
Поверието да не се палят три цигари от една клечка кибрит.
Никога да не се канят тринадесет души на вечеря.
Вярата, че разсипаната сол предвещава беди.
Никога да не се отваря чадър у дома.
Да си пожелаеш нещо, щом видиш падаща звезда или първата звезда за вечерта.
Носенето на талисмани и амулети за късмет.
Ако видиш карфица и я вдигнеш, цял ден ще си щастлив.
Да казваш „Наздраве! ” щом някой кихне.
Освен това суеверията са обвързани и с предмети и животни, имащи символично значение:
Сол – Пази се от злото.
Котки - Като амулет носят добър късмет. Ако черна котка ти пресече пътя се счита за лош късмет.
Гълъб – Той е емблема на чистота. Слизащият гълъб представлява Светия Дух.
Коза - В някои култури символизира дявола.
Ръка – Направена и носена като амулет предпазва от злото.
Куче - Да те последва у дома е добра поличба.
Кръстопътищата - Считат се за места, подходящи за направа на черна магия, както и такива, на които се развалят.
Дъга - да видиш дъгата е добър късмет. Легендата гласи, че накрая на дъгата има кофа със злато. Друга пък твърди, че който мине под дъгата сменя своята сексуална ориентация.
Феникс - Легендарната птица, която представлява възкресение.
Чесън - Носен около врата предпазва от вампири.
Око - Символично представлява интелект и духовност. Носено като амулет пази от уроки и „зли очи”.

Свързани теми:

Ритуали за успех


Няма коментари:

Публикуване на коментар