неделя, 18 август 2013 г.

Полускъпоценни камъни 4

Магически свойства:
Яспис
Известен от най-древни времена, още от епохата на палеолита, когато от него са изработвали оръжия и инструменти. В древен Египет и Гърция го носели като амулет срещу „лоши очи”, врагове, диви зверове и страхове. Болкоуспокояващата огърлица, която била високо ценена в Англия била направена от яспис- носели я за успокояване на стомашни болки. Вярвали, че зеленият яспис помага при покупка или продажба на нещо.
Ясписът премахва цялата негативна енергия натрупана в организма.
Защитава от „уроки” и зли сили. Премахва умората и повишава общия тонус, изостря интуицията и концентрацията.
Лечебни свойства:
От прастари времена бил наричан „камъкът на лечителите” и „камъкът на живота”, поради широкия диапазон на болести, за които се използвал. Вярвали, че може да подобри зрението и да лекува епилепсия. Китайските лечители го използвали за изчистване на всички вътрешни органи.
Знаменитият Авицена съветвал да се носи яспис на стомаха като превенция срещу заболяване на жлъчкатта.
Според съвременната литотерапия, ясписът стимулира и лекува женската репродуктивна система. Облекчава менструалните болки и помага при стомашни проблеми - подуване, газове и запек. Използва се и за лечение на диабет, на проблеми с жлъчката и хепатит.
Носен като украшение укрепва имунната система, предпазва от притеснение и стрес и стимулира жлезите с вътрешна секреция.
Червеният яспис помага за отслабване – пие се ясписова вода, 15 минути преди всяко хранене.
Чакри: в зависимост от цвета: жълт-слънчев сплит; червен- коренна; червенокафяв- сакрална; зелен-сърдечна.
Енергия: Ин
Начини на въздействие: полагане върху чакрите; носене под формата на бижу; зареждане на вода с яспис;
Препоръки : преди или след употреба се измива под течаща вода.
Зодии : Овен, Дева, Рак, Скорпион

АВАНТЮРИН - ИЗЦЕЛИТЕЛ НА СЪРЦЕТО, УМА, И ДУШАТА

Магически свойства:
Авантюрин
Наричат го талисман на любовта и страстта, на неочакваните постъпки и решения.
Този камък зарежда с оптимизъм и увереност. Способства за творческото развитие на личността. Помага за реализиране на всеки замислен проект и ново начинание и привлича професионален успех.
Авантюринът е камъкът на пътешествениците, моряците, бизнесмените, банкерите- на всички предприемчиви хора, които не се боят от риска и вярват в своя успех. В трудни и рискови ситуации предпазва от неприятни случайности и спасява от беда. Авантюринът е познат и като „камъкът на добрия късмет” и често се използва в ритуали заедно със зелени свещи или се държи при парите за да ги привлича.
Използвайте го и като „ посредник в любовта”, тъй като се смята, че провокира във вашия избранник същите чувства, които изпитвате и вие.
Лечебни свойства:
Оказва благотворно въздействие при главоболие и мигрена , при проблемна кожа и изтощена коса. Укрепва зрението и ускорява зарастването на рани. Авантюринът е основен камък за сърдечната чакра, нормализира сърдечната дейност, облекчава и успокоява емоцийте, дава мир и спокойствие. Използвайте го за любов към себе си, при самота и сърдечна загуба. Носен като бижу облекчава тревожността, поражда емоционална безопасност и сигурност.
Основна чакра: Анахата ( сърдечна)
Енергия: Ян
Начини на приложение: под формата на бижута, масажни топки, броеница, зареждане на вода, каменни есенции, полагане върху сърдечната чакра и проблемните места.
Препоръки :преди употреба се измива под течаща вода
Зодии: Телец, Рак, Стрелец

ОНИКС -КАМЪК НА САМОУСЪВЪРШЕНСТВАНЕТО И САМОКОНТРОЛА

Магически свойства:
Оникс
Наричат оникса „Камъкът на вождовете" който способства постигането на високи цели и победа над противника. Той е много полезен за бизнесмени и делови хора, които прави преприемчиви и ги дарява с мъдрост, умереност, смелост и целенасоченост. Той е и камък закрилник, който абсорбира и трансформира негативността без да я натрупва. Помага за контролиране на емоциите и негативните мисли. Смята се и за защитник на възрастните хора, които предпазва от неприятности, а на самотните помага да се избавят от самотата си.
Подпомага развитието на личната и физическа сила и издържливост, особено когато имате нужда от подкрепа във времена на стрес. Насочва към взимането на правилни решения.
Лечебни свойства:
Оказва благотворно въздействие при възпалителни процеси на кожата - абцеси, гъбички, възпаления. С ониксова вода няколко пъти на ден се обработват засегнатите места.
Носен под формата на бижу изостря слуха, премахва шума в ушите и укрепва паметта.
Използва се при заболявания на нервната система и депресии. Помага за преодоляване на стреса и способства за постигане на емоционално равновесие и самоконтрол.
Смята се, че пиенето на заредена с оникс вода премахва умората и чувството на глад.
Чакри: коренна, но може да се използва и за другите чакри в съчетание с характерните им камъни
Енергия: Ин
Начини на въздействие: полагане върху чакрите; под формата на бижута; контактно въздействие върху проблемни места; ониксова вода
Препоръки : преди или след употреба се измива под течаща вода. 
Зодии : Дева, Телец, Стрелец, Козирог

РУТИЛОВ КВАРЦ - ВЕНЕРЕНИ КОСИ 

Магически свойства:
Рутилов кварц
Рутиловият кварц  известен още като  „косите на Венера”, е бил познат от дълбока древност. Смятало се, че включенията от рутил увеличавт магическите свойства на кварца  за предсказване на бъдещето.
Енергията на този камък зарежда и успокоява, заземява и облекчава страха и отстранява депресията. Усилва творческата визуализация и стимулира мисловния процес и интуицията.
Носи физически баланс и стабилност, извлича негативната енергия и пречиства  аурата.
Рутиловият кварц се смята  и за амулет, полезен в сърдечните дела. Не случайно го наричат още и „срелите на Амур”.
Лечебни свойства:
Смята се, че укрепва имунната система, забавя стареенето и болестите на старостта.
Подобрява усвоявнето на хранителните вещества.
Препоръчва се при бронхит,  дисбаланс на жлезите с вътрешна секреция и половите хормони,  висока температура, срещу инфекция и за извличане на токсините от организма.
Носен под формата на бижу предотвратява и лекува депресия.
Чакри: слънчев сплит, коронна
Енергия: Ян
Начини на въздействие: полагане върху чакрите; масаж; носене под формата на бижу;
Препоръки : преди или след употреба  се измива под течаща вода.
Зодии : Близнаци, Телец, Лъв


КЕХЛИБАР - КАМЪК НА ПОКОЯ И ОСВОБОЖДАВАНЕТО

Магически свойства:
Кехлибар
Кехлибарът е един от най-старите минериали изпозвани за направа на накити и гравюри и един от първите лечебни камъни. Древното му название гинтарас означава защита от болести. Гърците го наричали елексира на боговете, който ги е правел безсмъртни. Той се смятал и за много ефикасно магическо средство срещу черна магия и всякакво зло и за предпазване от заклинания и лош късмет.
Кехлибарът е камък на здравето, щастието и слънцето. Укрепва физическото тяло, влива бодрост и оптимизъм и вяра в собствените сили. Привлича приятели и помага да се намери подходящия спътник в живота. Смята се, че кехлибарът дарява на младото семейство щастие, любов и късмет.
Мощен и нежен лечител  Кехлибарът  преобразува негативните енергии и подпомага физическото и емоционално самолечение от депресии
Лечебни свойства:
В лечебните свойства на кехлибара са вярвали от дълбока древност. Авицена го нарича лекарство за всички болести. Стрит на прах от незапомнени времена се приема вътрешно като биостимулатор и като лекарство при глухота, неправилна обмяна на веществата, проблеми със стомаха. В Полша кехлибарената настойка (водка-янтаревка) и до днес се смята за отлично средство при простуда, грип, болести на гърлото и дихателните пътища, бронхити, сенна хрема, фарингити. Препоръчва се и при виене на свят и проблеми с равновесието. Въздейства добре при мускулни и ставни възпаления, при ревматизъм. Подпомага дейността на сърцето при сърдечна недостатъчност. Използва се и при главоболие и при упорити кожни заолявания. Носен като колие стабилизира дейността на щитовидната жлеза и помага при заболявания на очите, ушите и гърлото.
Чакри: сакрална, слънчев сплит, гърлена
Енергия: Ин
Начини на въздействие: полагане върху чакрите; под формата на бижута; контактно въздействие върху проблемни места; зареждане на вода с кехлибар; кехлибарена настойка; стрит на прах; мехлеми.
Препоръки : преди или след употреба  се измива под течаща вода.
Зодии : Лъв, Близнаци, Скорпион, Риби.

ОПУШЕН КВАРЦ - КАМЪК НА СЪТРУДНИЧЕСТВОТО

Опушен кварцИзвестен още от древността, особено почитан от шумерите и египтяните, а по-късно и от римляните като камък- пазител на здравето и живота и мощен закрилник по време на война.
Опушеният кварц е камъкът на здравия разум, той ще ви помогне да отстоявате твърдо онова, което искате и вършите, да се освободите от емоционалните блокажи и негативните енергии. Стимулира желанието за живот и оцеляване, вдъхва смелост за промяна и ни учи как да превърнем мечтите си в реалност. Като камък на Коренната чакра балансира, заземява и защитава. Абсорбира негативната енергия от аурата и блокира всяка енергийна атака.
Можете да поставите опушен кварц на различни места в дома си, за неутрализиране на негативната енегия.
Много силен метафизичен камък, Опушеният кварц, генерира високи енергийни нива като действа бавно и внимателно. Използвайте го за защита и срещу електромагнитни замърсявания. Заземяващите енергий на кристала, често се използват за визуализиране на сънища и цели.
При работа с Коронната и Коренната чакри, Опушеният Кварц може да интегрира послания и/или духовни енергии получени от висшите чакри към по-нисшите, като помага разширеното съзнание да се "закотви" във физическото тяло. Помага на тези, които се чувстват подценени или недооценени да се реинтегрират във физическия свят и да вземат участие в него с радост.
баланс на физическото тяло, рак, химиотерапия, стъпала, безплодие, кошмари, панкреас, тумори.
Най-използвания черен камък в лечителството, много подходящ за успокояване, релаксиране, пречистване и стабилизиране. Действа благоприятно на усвояването на храната и храносмилането.Помага при проблеми с костите, мускулите и ставите; при безсъние и за по-лесно зачеване. Много полезен за по-емоционалните хора, на които действа успокояващо. Помага при стрес, депресия, страх и паника, включително и при прикрити потайни страхове. Успокоява страховете от сценична треска и заплаха от нападение.
Нумерологична вибрация: 2,8
Лечебни свойства
Физически: баланс на физическото тяло, рак, химиотерапия, стъпала, безплодие, кошмари, панкреас, тумори.
Най-използвания черен камък в лечителството, много подходящ за успокояване, релаксиране, пречистване и стабилизиране. Действа благоприятно на усвояването на храната и храносмилането.Помага при проблеми с костите, мускулите и ставите; при безсъние и за по-лесно зачеване. Много полезен за по-емоционалните хора, на които действа успокояващо. Помага при стрес, депресия, страх и паника, включително и при прикрити потайни страхове. Успокоява страховете от сценична треска и заплаха от нападение.
Емоционални: депресии, стрес, напрежение
Духавни: балансиране на Ян, заземяване,изцеление от Земята
Основна чакра: Коренна
Второстепенна чакра: Сакрална
Зодии: Козирог, Стрлец, Скорпион, Везни
Перидично и след употреба се измива с течаща вода

ЛАБРАДОР - КАМЪК НА ДУХОВНОТО ПРОБЕЖДАНЕ

 Магически свойства:
Лабрадор
Лабрадорът е камък, който провокира смели мечти, помага да бъдат достигнати и прави невъзможното възможно. Пази от неприятни ситуации и от негативно настроени хора. Помага за постигане на самостоятелност и отърсване от несигурността, за изграждане на търпение и постоянство. Увеличава интуицията и психичните способности, разсейва илюзиите и помага по-ясно да се видят истинските намерения. Развива екстрасенските способности, поради което се смята за талисман на лечители и магове. Препоръчва се и в качеството на охранител на спокойствието и благополучието на дома под формата на камъче, пирамида или фигурка.
Лечебни свойства:
Наричат го универсалния лекар, способстващ за подобряване на работата на всички вътрешни органи. Препоръчва се при проблеми със скелетната система-ставни заболявания, радикулит, дископатия; при проблеми с отделителната система , бъбреците и простата; при безплодие и импотентност. Носен под формата на бижу укрепва нервната система.
Чакри: слънчев сплит и коренна
Енергия: Ин
Начини на въздействие: полагане върху чакрите; под формата на бижута; контактно въздействие върху проблемни места; масаж.
Препоръки : преди или след употреба се измива под течаща вода.
Зодии : Лъв, Стрелец, Скорпион

Полускъпоценните камъни 5

Няма коментари:

Публикуване на коментар