неделя, 18 август 2013 г.

Полускъпоценните камъни и влиянието им върху нас


КЛИКНЕТЕ ТУК ЗА НАЧАЛО

Силата на кристалите – непресъхващ извор на космическа енергия

Скъпоценните и полускъпоценните камъни са чудо на природата и като всяко чудо са привличали интерес към себе си, а тайните около тях са раждали легенди. Те са били познати на хората още от древността-най-напред са ги използвали като оръжия и оръдия на труда, а по-късно със своята красота и блясък са радвали, вдъхновявали, пазили и лекували хората. Използвали са ги и за различни религиозни и магически ритуали, както и като амулети и талисмани. 
В лечебните свойства на минералите, хората са вярвали още от най-дълбока древност. Най-старото свидетелство за използване на минералите при лечение на болести се смята папирусът на Еберс, който се съхранява в Берлин. Той е датиран от XVI век пр.н.е. и носи името "Книга за приготвяне на лекарства за всички части на тялото". Хилядолетия минералотерапия се е прилагала в древен Египет, Индия, Китай и Тибет.
В древен Китай, камъните са били използвани като биостимулатори за изравняване на енергията "ин-ян", а в техниките на фън шуй като регулатори на протичащата в нас и около нас енерия. В китайската медицина и до днес се използва нефрита при проблеми с бъбреците и кръста. Индийските лечители са използвали минерали за отблокиране и зареждане на енергийните центрове- чакри. И днес в Индия в много медицински институти се подготвят лекари на основата на Аюрведа и съществуват болници, където лечението се провежда с минерали и билки. Йогите използват определени камъни с помоща, на които може да бъде защитена и предпазена от негативно въздействие човешката аура. Тибетските монаси и до днес използват над 100 вида минерали в малки количества за приготвяне на различни препарати и мехлеми.


АМАЗОНИТ - Камък на щастливите семейни отношения

Магически свойства:
Амазонит
Магичното свойство на този камък е свързано преди всичко със семейното огнище. Той дава стабилност на семейството и извисява семейният дълг. Амазонитът е идеалният помощник на жените-носи им радост от живота, любов, духовен подем и положителни емоции.В миналото традиционно жените са носили колиета от амазонит за поддържане на млада и красива кожа и за привличане за по-дълго време на мъжките погледи.
Ако поставите амазонит на бюрото си или край леглото, неговата финна енергия ще ви напомня да се придържате към решенията си и да приветствате раждането на "новото" в живота си. Добре е да се използва при ритуали и отбелязване на нови събития- нов живот и нова надежда.
Чудесен е за неутрализиране на електромагнитни излъчвания от компютри, микровълнови печки или мобилни телефони.
Изправени сте пред проблем? Задръжте амазонит в ръката си и ще ви помогне да вземете правилното решение, което е най-добро за вас.
Лечебни свойства
Силен енергиен камък, който стимулира скритите резерви в организма. Хармонизира ендокринната и отделителната система. Нормализира сърдечната дейност и кръвното налягане. Облекчава главоболие и упорита мигрена. Помага при ревматизъм и артрит. Поставен за няколко минути върху третото око снема стреса и напрежението, много ефективен и при терапия на страхови неврози, проблеми със зъбите, остеопороза.
Тези, които чувстват душевен дискомфорт, неувереност или липса на самочувствие могат да носят колие или гривна на лявата ръка за намаляване на стреса, за преодоляване на комплексите, и за зареждане с оптимизъм и положителна нагласа към живота.
Като камък на гърлената чакра стимулира способностите за общуване, красноречие и развиване на творческите възможности.
Чакри: Анахата ( сърдечна ), Вишудха ( гърлена )
Енергия: Ин

Начини на приложение: под формата на бижута, полагане върху гърлената, сърдечната чакра и върху третото око
Препоръки :преди или след употреба се измива под течаща вода.


Няма коментари:

Публикуване на коментар