неделя, 18 август 2013 г.

Полускъпоценни камъни 6

КЛИКНЕТЕ ТУК ЗА НАЧАЛО

АПАТИТ - КАМЪК НА УМИРОТВОРЕНИЕТО

Магически свойства: 
 Апатит
Наименованието му произхожда от гръцката дума "апате"- измама, защото по външни признаци  прилича на други минерали.
Наричат апатита "камъкът на умиротворението, тъй като помага за охлаждане на емоцийте и гнева и предпазва от депресивни състояния. Той предизвиква желание да се освободим от ненужни хора, предмети или аспекти от живота. Увеличава свръх естествените способности и тврческия импулс.
Този камък вдъхва кураж да предприемем действие, точно когато е необходимо и да открием къде се крие най-голямата ни сила.
Лечебни свойства: смята се, че помага при проблеми с дишането, гърлото и щитовидната жлеза. Добре повлиява и при проблеми с костите и очите.
Чакри:  Вишудха ( гърлена )
Енергия: Ин
Начини на приложение: полагане върху гърлената чакра; апатитова вода при проблеми с костите. 
Препоръки :преди или след употреба се измива под течаща вода.
Зодии: Стрелец, Скорпион

ЛЕПИДОЛИТ - КАМЪК НА ВЪТРЕШНОТО СПОКОЙСТВИЕ

Магически свойства: 
 Лепидолит
Лепидолитът е камъкът на вътрешното спокойствие.Защитава своя притежател от външни въздействия и помага за по-лесното преодоляване на душевни травми.
Лечебни свойства: смята се, че е полезен при невралгии, ишиас и други сходни разстройства- късчета лепидолит се поставят върху проблемните места. Под формата на амулет помага при маниакално-депресивни психози.
Чакра: трето око
Енергия: Ин
Начин на приложение: контактно въздействие върху проблемните места.
Препоръки: след употреба се измива под течаща вода
Зодия: Везни

ХАУЛИТ 

Магически свойства: 
  ХаулитБелият цвят на хаулита символизира невинност и в същото време олицетворява силата на човешкото достойнство.
Помага да се освободим от яростта и безконтролния гняв, от тревожните мисли. Поема в себе си негативната енергия и отрицателните емоции.
Хаулитът формулира амбициите- духовни и материални и ни помага да ги осъществим.
Смята се и  за един от най-силните минерали за изостряне на паметта.
Лечебни свойства: Оказва положително влияние на костите и на баланса на калция в организма. Носен под формата на бижу помага в борбата с последствията от стреса и изостря паметта. Препоръчва се и при бременните жени.
Подходящ е за ученици, студенти  и за хора претоварени с умствена дейност.
Смята се, че помага и в борбата с наднормено тегло- препоръчва се мнократно интензивно разтриване на дланите с минерала. По този начин се активира обмяната на веществата и освобождаването на организма от токсини.
Хаулитът има благоприятен ефект върху съня. Поставен под възглавницата е идеално средство срещу безсъние, особено това, причинено от свръхактивност на мисли.
Чакра: Трето око, коронна
Енергия: Ин
Начин на приложение: контактно въздействие; под формата на бижу; масаж на дланите
Препоръки: след употреба се измива под течаща вода.
Зодия: Телец


КИАНИТ (ДИСТЕН)

Магически свойства: 
Кианит (дистен)
Помага за осъществяване на материалния успех, кариерното развитие и слава. Защитава притежателя си от коварство и предателство и привлича симпатийте и доверието на околните. Прави притежателят си, по-разсъдлив, по-добре преценяващ житейските ситуации и го лишава от опасни илюзии.
Носи спокойствие и мир, подобрява паметта, стимулира способността за по-лесното изразяване на мисълта и помага на изучаващите нов език.
Препоръчва се като талисман за учители, лекари, финансисти, адвокати, политици и бизнесмени. А на хората с творчески професии дава вдъхновение и събужда творческите заложби.
Лечебни свойства: Подобрява общият тонус на организма.  Въздейства на нервната ситема като успокоява и подобрява паметта. Късче кианит поставено под възглавницата облечава последиците от стреса- безсъние, безпокойство.
Използва се и за стимулира на гърлената чакра. Оказва благоприятно въздействие и при проблеми с бъбреците, както и при лечение на остеохондроза.
Чакра: гърлена
Енергия: Ин
Начин на приложение: контактно въздействие
Препоръки: след употреба се измива под течаща вода
Зодия: подходящ за всички зодии

ПРЕНИТ - КАМЪК НА МИРА И СПОКОЙСТВИЕТО

Магически свойства: 
  Пренит
Пренита е камъка на мира и спокойствието. Защитава от всичко лошо и негативно, като подсилва вътрешната ви енергия. Някои магьосници, го използват за свръзка с духовете на починали хора, а също е и мощен камък за спомяне на сънищата. Пренита е известен още и като камъка на пророчествата. Някои магьосници твърдят, че този кристал, може да направи едно пътуване до миналото, да си спомните предишния си живот, а дори и да видите бъдещето.
В Европа се приема, че пренитът има особено въздействие върху жените. Помага им да намерят своето място в живота, да станат по-уверени в себе си и да бъдат по-привлекателни за другия пол.
Лечебни свойства:
Пренита активизира жизнените сили на организма, стимулира имунната система, полезен е за лечение на подагра и анемия. Премахва натрупаните токсини и регенерира тялото.
Поставен за няколко часа в областта на бъбреците помага при бъбречна недостатъчност и други заболявания на този орган.
Чакри: сърдечна и слънчев сплит
Енергия: Ин
Начини на приложение: чрез контактно въздействие, под формата на бижута.
Препоръки: преди или след употреба се измива под течаща вода.
Зодия: няма точно установена.

ХАЛЦЕДОН - КАМЪК НА РАДОСТТА И ЛЮБОВТА

Магически свойства:
  Халцедон
Халцедонът е почитан от най-дълбока древност. Смятан е за камъка на любовта, привличащ към жените мъжкита сърца.В Индия, Монголия и Китай го почитата като магически камък, който притежава цвета на чистото съзнание, носи радост и прогонва тъгата.
Със своята нежна енергия носи спокойствие и мир, намалява враждебността, гнева и раздразнението. Помага на човек да се отърве от нежеланите неща в живота си и да избягва неприятните емоционални обвързаности, които причиняват стрес.
Предпазва от негативизъм и изчиства аурата. Абсорбира и разсейва негативните мисли, емоции и кошмарните сънища. Помага в борбата с неврози и депресии и оказва успокояващо въздействие върху психоемоционалната сфера на човека.
Халцедонът е и творчески камък, който стимулира способността да се учат нови езици, развива красноречието и ораторските способности и подобрява паметта.
Лечебни свойства:
Халцедонът въздейства благоприятно върху имунната система. Носен под формата на бижу намалява кръвното налягане и температурата при възпалителни процеси. Лекува белите дробове и изчиства дихателните пътища от последиците от тютюнопушенето.
Халцедонът е един от най-ефективните минерали при проблеми с гърлото, сливиците и гласните струни.
Чакра: Гърлена
Енергия: Ин
Начини на приложение: контактно въздействие върху проблемните места; полагане върху гърлената чакра; под формата на бижу; халцедонова вода.
Препоръки: преди или след употреба се измива под течаща вода.
Зодии: Риби, Стрелец

ПОЛУСКЪПОЦЕННИТЕ КАМЪНИ И ВЛИЯНИЕТО ИМ ВЪРХУ НАС

Няма коментари:

Публикуване на коментар