неделя, 11 август 2013 г.

Привличане на благополучието чрез амулетите

     КЛИКНЕТЕ ТУК ЗА НАЧАЛО

     На тази страница е разликата между талисманите и амулетите и как да привлечете успеха с тях.

Амулет – това е обект, който обикновено се носи и се счита, че има правомощия, които ще защитят лицето, което е притежател на амулета

амулет
В много случаи хората го бъркат с талисман, но разлика има и то не малка. И двете са защита срещу някаква форма на злото и са характерни за множество древни култури. Талисманите и амулетите се използват и до днес.

Вярата в защитения обект, какъвто е амулета, често е била от съществена важност за хората в миналото. За това свидетелствуват не малко фолклорни традиции и вярвания.
Съвременния човек носи амулет, както католик носи кръст – той вярва, той знае и е убеден, че неговият амулет ще го предпази от злото. Хората обикновено показват кръста като символ на вярата и напомняне за саможертвата на Христос. Има много вариации, обаче, и повечето хора днес са склонни да носят магически амулети, вместо традиционното разпятие.
В Древен Египет амулетът е изобразявал боговете, йероглифи или някое от почитаните животни, издялани от скъпоценни камъни. Представете си само каква сила и мощ има в котката, изваяна от черен оникс!
Египетските амулети обикновено са носени по време на живота и се слагат за защита в задгробния живот след смъртта.
Ранните скандинавци използвали руна във формата на чук на Тор, за да се предпазят от силата на магьосничеството. Келтите предпочитали амулет във формата на четирилистна детелина.
Амулет във формата на детелина с три листа всъщност е от християнски по произход и означава Светата Троица.

Разликата между талисман и амулет:

 Какво представляват талисманите?
Талисманът е предмет, които помага само за една дейност – дали ще е за учение, при пътуване, или за работа…. той трябва да е предназначен именно за нещо конкретно.

Терминът талисман дефинира всеки човек, животно или предмет, за който се казва, че носи късмет

Талисман може да бъде камъче, част от дърво, парче от счупена чаша, любимата ви котка или човек, за който сте решили, че ви върви повече от обичайното, когато е около вас.
Повечето спортни отбори имат талисмани. Талисмани имат и големите спортни събития като Олимпиадите например. И до днес се помни, че талисман на Олимпиадата, която се проведе в Москва през 1980 година беше мечето Миша.
Думата талисман произлиза от Прованс и Гаскония във Франция, където е била използвана, за да се опише всичко, което носи късмет на домакинството.
Етимологията на думата е от френската masqu (която означава “маскиран” или “скрит“). Французите я използвали и за деца, които се раждат с „ризница“, както казваме тук. Родените с було деца са намек за късмет и Съдбата обикновено е доволно щедра към тях.
Дълго време думата талисман е била и френски жаргон сред комарджиите, идваща отокситанската дума Masco, което означава “вещица”(може би и от португалски mascotto, което означава” магьосничество “), а също и mascoto, което означава”заклинание” .
ЗапомнетеТалисман може да се намери или закупи. Закупеният талисман носи повече късмет от намерения, защото е направен с някаква умисъл и е зареден по определен начин.
Намерените талисмани трябва да са живи. Пример – четирилистна детелина или животно с необичайна окраска.

Каква е разликата между Талисман и Амулет?

Макар мнозина да смятат, че между талисман и амулет разлика няма, различията са фундаментални

Талисман
Запомнете: Талисманът привлича, амулетът предпазва!
Талисман може да бъде нещо, което носите със себе си или съхранявате у дома или на работата.
Не е задължително навсякъде да се движите с вашия амулет.
Много често талисманите са използвани, за да привличат на страната на този, който го носи световните сили. Магическите ритуали, извършвани с талисмани, са много по-продуктивни.
Амулетът предпазва от нещастия, бедност и други беди. Обикновено се носи амулет срещу уроки.
От съществено значение е материала, от който са направени талисманите или амулетите. Това може да бъде кленов лист, детелина или свещен египетски кръст, може да е и подкова. Може да е злато, може да е сребро, дърво, калай или полускъпоценен камък.
Медальони под формата на овал, триъгълник, диамант, квадрат, кръг с определени символи, които се поставят от чародеи. Пентаграма или звездата на Давид. Очите на Богородица – също. В Италия например очите на Богородица се носят в торбичка, в която има тамян и снимка на мъжа, когото обичате.
Много голяма сила имат талисманите и амулетите, които са направени и таксувани поотделно. В крайна сметка, основната роля в този случай е волята на магьосника, който го зарежда с енергията си.
Може да имате само 1 талисман, но няколко амулета. Подареният талисман носи двоен късмет– веднъж на онзи, който го подарява и втори път на другия, за когото е предназначен.

Какво представляват амулетите?

Амулетите се изработват за много и различни желания. Те не са ограничени колкото талисманите. Амулетът осигурява късмет, успех, щастие, любов, работа, пари, успешен бизнес, отлични семейни взаимоотношения и всички останали желания, които има човек, като основаната цел на амулета е да ги осъществи.

Кое е по-удачно да си направим: талисман или амулет?

Зависи от случая. Ако например ви предстои изпит или искате да ви върви вашата работа, тогава си направете талисман. Той, както казах, осигурява успех само в една област. Но ако сте решили да смените къща, държава, нова работа, да започнете нов живот, тогава непременно ви е необходим амулет, защото ще ви предпазва от нежелани и прибързани решения, от завист, злоба и негативни влияния, които хората наричат магии.

Какво има в тези амулети и защо имат такава сила?

Защото са направени за добро и на никого не навреждат. Амулетът е индивидуален и не може да служи на друг човек или на сили, които носят зло. Не може да се използва чужд амулет, за да причиниш болка или страдание на човек, защото всичко се връща върху този, който е пожелал да замени доброто със зло.


Амулетите - сила и действие

Талисман
Според тълковните речници амулетите са торбички с лекарства или предмети, които предпазват или са предназначени да носят щастие.
Амулетите са малки, стегнати от шнур или кожена връв торбички от червена кожа, които заклинателите или магьосниците носят на шията си или на кръста.
Те може да бъдат оставени да висят на дърво върху земята на този, комуто трябва да подействат или пък трябва да бъдат оставени в неговия дом.
Смята се, че в спалнята амулетът има най-голяма сила. И ако е нарочен за злина, може да донесе дори смърт. Причината е в общото схващане, че когато човек спи, той е абсолютно беззащитен. Освен ако не носи предмет, който да го предпазва от негативно влияние.
Често амулетът се поставя и на място, по което човекът, който трябва да понесе неговата сила, трябва да мине. Тези амулети съдържат един, три, пет, седем, девет или тринадесет предмета за заклинание.
Те са скъпоценни камънибилкисяра на прах, карфици, игли, заешки лапи, магнит, бръмбар Скарабей, подкови, изрязани нокти, фотографии, коса, зарчета или фалшиви монети.
Предметите в амулета обикновено се намазват смасло или олио. Това увеличава многократно тяхната мощ или любовта, жаждата, отмъщението, за което е направено заклинанието.
В амулетите може да се сложат и камъни, които се смятат за печеливши или ценни, както и такива, които могат да бъдат опасни както за човешкото здраве.
Когато се използват като амулети, билките обикновено имат свойства, противоположни на обичайните им. Тоест противоположни на тяхното лечебно действие.
Карамфилите, окачени на шията, подпомагат приятелството. Лавандулата подкрепя сексуалната енергия. А магнолията – семейното щастие.
Най-силните амулети, с които си служат черната магия и вещиците, и които причиняват необратими нещастия и най-тежки болести и няма начин да се спре злокобното им действие, са пръст от гробище или гвoздей от ковчег. Нерядко те се подкрепят от парче от крило или ухо на прилеп.
Затова пък за класическите чернопрокобни амулети са смятат иглите и карфиците, сярата и арабската гума. Те всъщност са най-много ценени от опитните магьосници и вещици.

Талисмани и амулети, значение на цветовене

Талисмани и амулети: значение на цветовете
Между талисманите и амулетите има разлика. Амулетите предпазват от нежелани влияния, а талисманите даряват със силна енергия. Но всъщност целта и на амулетите, и на талисманите е една и съща – да носят късмет на хората.
В днешно време много хора носят амулети и талисмани под формата на бижута. Всеки талисман и амулет носи различна енергия в зависимост от цвета му.
Червеното символизира страст, смелост, сила, добро здраве и силни емоции. Този цвят може да се използва, за да преодолеете страх от някой човек или от трудна ситуация. Той спомага и за доброто здраве.
Розовото означава любов, приятелство и добри отношения. Ако носите розов амулет или талисман, това ще подобри връзката ви с партньора.
Оранжевият цвят се използва за увеличаване на личната енергия или за привличане на енергия. Той има стимулиращо действие и увеличава способността да се концентрирате и да мислите.
Жълтото символизира интелекта и силата на мисълта. Той обикновено се използва за подпомагане при нужда да убедите някого в правотата си. Жълтото е цветът на радостта, затова се използва, за да предотврати състояние на депресия и тревожност.
Зеленото символизира богатство, изцеление от болести и плодородие. Жените, които имат проблеми със зачеването, трябва да потърсят помощта на този цвят.
Светлосиньото символизира лекуване от болести, вътрешно спокойствие и щастие в семейството и в любовта. Тъмните нюанси на синьото символизират импулсивното действие и желанието за големи промени.
Лилавото е символ на духовността. Ако имате проблеми с концентрацията и имате нужда да успокоите душата си, това е цветът за вашия амулет.
Бялото е чист цвят, символизиращ защита, искреност, истина, и оптимизъм. Амулет или талисман в бяло е мощна подкрепа във всяка ситуация.
Черното пропъжда далече негативните енергии и помага за промените в живота, свързани с любовта. Кафявото е цвят, който действа успокояващо и ви помага да откриете какво точно е това, което искате да правите с живота си.
Как да си направим амулети за привличане на успеха

Няма коментари:

Публикуване на коментар