неделя, 18 август 2013 г.

Полускъпоценни камъни 3

ПОЛУСКЪПОЦЕННИТЕ КАМЪНИ И ВЛИЯНИЕТО ИМ ВЪРХУ НАС

СОДАЛИТ - БАЛАНС НА УМА И СЪРЦЕТО

Магически свойства:
Содалит
Този камък вдъхва увереност и спокойствие, усилва личната изява, подобрява паметта и концентрацията. Увеличава комуникативните и творческите способности и развива логиката.
Помага да видите реалността, да се освободите от миналото и да начертаете бъдещите цели.
Фигурка или камъче от содалит на бюрото ще ви помогне в кариерата и професионалното развитие, а на студентите и учениците за по- лесно усвояване на знания и успешно вземане на изпити.
Полезен е за всички, които искат да приведат чувствата и мислите си в ред.
Лечебни свойства:
Чудесен камък за метаболизма и имунната система. Нормализира кръвното налягане и предотвратява хипертонични кризи. Балансира ендокринната система и активизира щитовидната жлеза.
Носен под формата на бижу успокоява нервната система и действа стабилизиращо върху функцийте на всички жлези.
Содалитът влияе много добре на свръхчувствителните и емоционални хора. Предпазва от паника и фобии и помага за достигане на вътрешна хармония.
Чакри: гърлена и трето око
Енергия: Ин
Начини на въздействие: полагане върху чакрите; масаж; под формата на бижута.
Препоръки : преди или след употреба се измива под течаща вода.
Зодии : Стрелец

ТИГРОВО ОКО - КАМЪК НА СБЪДНАТИТЕ НАДЕЖДИ

Магически свойства:
Тигрово око
В Древните култури е познат като камък-защитник от лоши очи и магии. Римските воини гравирали върху повърхността му магически символи, които да ги пазят по време на сражение.
Това е камък с магическа слънчева енергия, който вдъхва самоувереност и сигурност, очиства и прогонва негативността и ни помага да поемем в правилната посока. В периоди на сериозни жизнени промени предпазва от крах и разочарования.
Помага в изпълнението на желания, носи успех в работата, стабилизира финансовото състояние, помага при изпити и важни бизнес срещи. Способства за постигане на целите чрез предприемане на директни действия.
Лечебни свойства:
Древните лечители смятали, че тигровото око управлява слънчевата енергия, преобразува я в поток с лечебна еманация и я насочва в тялото на човека. Поради това съветвали, тигрово око да носят болните и слаби хора.
Съвременните литотерапевти смятат, че помага при проблеми с бронхите, асма и белодробни заболявания. Благоприятно е въздействието му и при проблеми с черния дроб и при заболявания на костите и ставите.
Носен като бижу спомага за възстановяване на силите, за преодоляване на депресии и за защита от психични атаки, като ги връща към източника.
Чакри: слънчев сплит
Енергия: Ян
Начини на въздействие: полагане върху чактите; контактно въздействие върху проблемните места; масаж; носен под формата на бижу.
Препоръки : преди или след употреба се измива под течаща вода. 
Зодии : Близнаци, Дева, Лъв, Козирог

УНАКИТ - КАМЪК НА ЯСНОВИДЦИТЕ

Магически свойства:
Унакит
Името му на гръцки означава „сраствам се”, оттам идва и поверието, че събира онези, които си допадат, за да образуват едно цяло.
Смята се, че унакитът се явява своеобразен балансьор, който способства за достигане на хармония между тяло и дух, емоция и разум. Успокоява, дарява любов и нежност и носи успех в живота. Помага на духовното, интелектуалното и умственото развитие.
Този камък отстранява всички психични бариери препятстващи вътрешния растеж и помага на притежателя си да живее в настоящето и да види светлата страна на живота.
Лечебни свойства:
Препоръчва се за стимулиране на имунната и сърдечно-съдовата система. Използването му  след сериозна болест или след операция, съдейства за по-бързо възстановяване на организма.  Носен под формата на бижу помага в профилактиката на много болести. Оказва благотворно влияние върху репродуктивната система. Полезен е и в борбата с излишните килиграми, положен върху сърдечната чакра  активира обмяната на веществата.
Чакри: сърдечна, сакрална
Енергия: Ян
Начини на въздействие: полагане върху чакрите; масаж; под формата на бижу.
Препоръки : преди или след употреба  се измива под течаща вода.
Зодии : Скорпион, Близнаци, Везни

ФЛУОРИТ - КАМЪК НА ПРОНИЦАТЕЛНОСТТА

Магически свойства:
Флуорит
Още древните египтяни са познавали флуорита и от него са изработвали статуи и скарабей. В руините на град Помпей са открити резбовани украшения от флуорит. В Индия се е смятал за един от най-мощните магически камъни, от него били изработвани топки, които медиумите използвали в спиритическите си сеанси. Лекарите от XIX в. предписвали при бъбречни заболявания стрит на прах флуорит, разбъркан с вода.
Смята се, че този камък отваря „третото око” и показва невидимия свят. Способства за духовен растеж, избавя от всякъкви илюзии и опасни мечти, вдъхва яснота и душевно спокойствие. Подпомага концентрацията върху текущите задачи и развива аналитичните способности.
Той е прекрасен помощник за ученици, студенти и учени- увеличава възможността за бързо обработване и усвояване на  информацията и носи яснота в мисленето
Изделие от флуорит поставено в помещение „дезинфикцира” атмосферата и я пречиства от енергийната „кал” и поглъща електромагнитните  излъчвания. Използвайте го и за смекчаване и ликвидиране на конфликтни ситуации в дома или на работното място.
Лечебни свойства:
Смята се, че този камък помага за преодоляване на стреса, депресията и гнева.
Подобрява имунната, сърдечно-съдовата и нервната система и ускорява регенерацията на клетките. Носен под формата на бижу или в левия джоб стимулира усещането, че сте обгърнати от защитна обвивка и сте неуязвими.
Флуоритов кристал положен върху третото око елиминира енергийни блокажи и оказва благотворно въздействие върху главния мозък.
Двуцветен и нюансиран флуорит се използва при скованост, ревматизъм, артрит и ставни болки.
Според някои американски литотерапевти помага и при множествена склероза и епилепсия.
Чакри: слънчев сплит, трето ок, коронна.
Енергия: Ян
Начини на въздействие: полагане върху чакрите на флуоритови кристали , пирамида; масаж с флуоритови топки; контактно въздействие върху проблемните места; под формата на бижу.
Препоръки : преди или след употреба  се измива под течаща вода.
Зодии : Водолей, Близнаци, Козирог, Риби

ХЕЛИОТРОП - КАМЪК НА КУРАЖА/МЪЧЕНИКА

Магически свойства:
Хелиотроп
Древните египтяни са го използвали като магическо средство за да получат желаните неща, да се преборят с всичко, което им препречва пътя към успеха, да накарат другите да повярват в думите им.
Гърците и римляните носели хелиотроп за по-голяма издържливост по време на спортните игри, да си осигурят благоразположението на властимащите, да добият слава.
През Средновековието много скулптори извайвали главата на Христос от хелиотроп, като червените петна по челото му съвпадали с раните от трънения венец. Поради това е известен още и като „Исусов камък”.
Хелиотропът поощрявa творческото и прoфесионално развитие. Провокира късмет в любовта. Създава нагласа за голямо благосъстояние и готовност да се приеме изобилието. Увеличава самоувереността, носи слава и привлича пари. Присъствието му в стаята под формата на някакво изделие повишава умствената активност и усилва способността за концентрация.
Смята се, че помага и при съдебни дела. . Ако ви предстои съдебен процес, сложете хелиотроп върху документите по делото и го оставте за три нощи. Носете го в себе си, когато влизате в съдебната зала. 
Лечебни свойства:
Мощен лечебен камък, използван за лечение на рани, за предотвратяване на кръвоизливи при хирургическа операция и раждане, при сгъстяване на кръвта, съсиреци, запушени артерии или слабо кръвообръщение, при разширени вени и хемороиди.
Смята се, че хелиотропа действа благотворно на кръвообращението, в частност увеличава количеството на хемоглобина в кръвта. При контактно въздействие върху сърдечната чакра стимулира кръвоносните органи- черен дроб, бъбреци, далак за пречистване и подсилване.
Препоръчва се още при отлагане на калций в пикочния мехур и цистит, и за лечение на тумори и новообразувания.
Чакри: сакрална, сърдечна
Енергия: Ян
Начини на въздействие: полагане въргу чакрите; контактно въздействие върху проблемните места; под формата на бижу.
Препоръки : преди или след употреба  се измива под течаща вода.
Зодии : Овен, Везни, Риби

ХЕМАТИТ - КАМЪК НА ЩАСТИЕТО

Магически свойства:
ХематитХематитът бил познат и използван от вавилонци, асирийци и други древни култури още 2000г.пр.н.е. В древна Гърция и Рим бил почитан като талисман срещу кървене и предпазване от рани и опасности. Спартанците смятали, че помага при раждане.
Силно енергиен камък внушава оптимизъм, воля и кураж. Води до благоприятен изход на съдебни дела и спорове. Известен е и като средство за психична защита, поставен до леглото той ще спре всяка насочена към вас психична атака и негативност, докато сте незащитени по време на сън.
Може да помогне да откриете вродените ви заложби и да се освободите от самовнушени ограничения.
Лечебни свойства:
 Универсален лечител, който активира жизнената енергия в целия организъм. Бил е изпозван още в древната медицина при болести на кръвообръщението и заболявания на органите свързани с него- далак, черен дроб, бъбреци.
Спира всички кръвотечения включително и от язви на стомаха и дванадесетопръсника. Въздейства благоприятно при болести свързани с пикочно-половата система- нарушения при отделяне на урината, простатит и нарушения в менструалния цикъл. Препоръчва се за регулиране на кръвното налягане, за кръвясали очи и кръвоизливи в очите и мускулни спазми.
Чакра: коренна и сакрална
Енергия: Ин
Начин на приложение: контактно въздействие; масаж; под формата на гривна за краката-помага за възстановяване на уморени и отекли крака; хематитова вода- при хемороиди.
Препоръки: преди или след употреба се измива под течаща вода
Зодии: Близнаци, Везни, Рак, Скорпион

ЦИТРИН - КАМЪК НА УСПЕХА

Магически свойства:
Цитрин
В Древен Рим сенаторите са носили кристал от цитрин, защото се смятало, че той развива красноречието, изостря паметта и помага във взаимоотношенията и в контакта с различни хора.
Използвали са го и като амулет срещу алкохолизъм, лоши мисли, скандали, клевети и коварство.
С положителната си енергия носи радост и позитивизъм, поощрява мисълтта за нови идеи и избистря съзнанието. Увеличава оптимизма във всяка ситуация, чрез положителна нагласа на съзнателно и подсъзнателно ниво.
Спомага и за добрите взаимоотношения в семейството.
Във фън шуй, цитринът е „камъкът на изобилието”, който привлича богатство, късмет и успех.
Можете да го поставите в чекмеджето с парите или да го носите в чантата или джоба за да ви донесе паричен късмет.
Лечебни свойства:
Стабилизира работата на главния мозък, положително влияе на психиката и нервната система.
Полезен е при състояние на хронична умора, регулира ендокринната система, способства за изваждане на токсините от организма.
Цитринът оказва благотворно въздействие при проблеми с черния дроб, далака и жлъчния мехур и стимулира работата на храносмилателната система и панкреатичната жлеза.
Носен под формата на бижу прогонва кошмарните мисли, елиминира последствията от депресии и стрес и създава положителна нагласа.
Пиенето на заредена с цитрин вода по време на менопауза спомага за по-лесното преодоляване на психическия и физически дискомфорт.
Чакри: слънчев сплит и сакрална
Енергия: Ян
Начини на въздействие: полагане върху чакрите; заредена с цитрин вода; под формата на бижу.
Препоръки : преди или след употреба се измива под течаща вода.
Зодии : Близнаци, Дева, Везни и Лъв, но оказва благотворно влияние и върху всички останали

Полускъпоценните камъни 4


Няма коментари:

Публикуване на коментар