четвъртък, 1 август 2013 г.

НАЙ-ЕФЕКТИВНИЯ НАЧИН ДА ОТСЛАБНЕШ!!! продължение2

НАЧАЛО НА БЛОГА

        Кактко, вече казах няма забранени храни. Всичко е в начина на хранене. Много е важно да се храните бавно, да дъвчете бавно, да няма нищо което да ви отвлича вниманието докато ядете. Например включен телевизор, музика, разговор с хората на масата и др. Цялото ви внимание трябва да бъде средоточено върху яденето. По този начин, ще имате непрекъсната връзка със стомаха си и ще може да усетите кога сте се нахранили. Слагайте много малки порции в чинията си и се наслаждавайте на всяка хапка, дъвчейки много бавно.  Най-добре е след всяка хапка да оставяте ножа и вилицата или лъжицата на масата след всяка хапка. Ако се налага да ядете нещо с ръце, след като си отхапете го сложете в чинията си, докато не здъвчете хубаво и преглътнете. Не забравяйте непрекъснато да държите контакт със усещането за ситост в стомаха си. Ако случайно, храната в чинията ви не стигне знайте, че винаги можете да си сложите още малко. Ако остане храна в чинията ви, а вие усещате, че сте се нахранили, просто я оставете за после или я изхвърлете. С идеята, "Да не се изхвърли, че има гладуващи" , няма да помогнете на тях, а ще навредите на себе си с допълнителните килограми. Не мислете за нищо друго освен за яденето докато ядете!Винаги трябва да ставате от масата приятно наситени а не преяли или до фаза "Повръща ми се", както и никога не трябва да стигате до ваза на много гладни или "вълчи глад", защото тогава със сигурност ще преядете, защото няма да може да спрете. Още повече ако гладувате организмът изпада в стрес и се старае да запази от излишната натрупана мастна тъкан за да оцелее, защото незнае какво става. 

     Метаболизмът също се забавя, защото не се упражнява да преработва храна.  Когато визоализирате как отслабвате не забравяйте да визоализирате как ядете бавно. Това ще програмира мозъка ви и с времето ще свикнете да го правите автоматично, без да се замисляте.Ако не сте напълно сигурни дали сте се наяли няма проблем, По-късно можете да си доядете. Храната винаги ще си бъде в хладилника или където я съхранявате и винаги може да си хапнете още малко, но до момента на фаза "умерено сити или леко гладни". Също така няма значение какво ядете и по-колко пъти наден и в какви часове. Само яжте бавно и по малко, наслаждавайки се на всяка хапка. 

Друга много интересна подробност е, че понякога сигнала за жажда се изпитва като глад. Затова, когато усетите глад изпийте една чаша вода и изчакайте 10 минути, ако все още изпитвате глад, яжте, ако не значи е било жажда.

     Пиенето на вода също е много важно! Не забравяйте да пиете по 10-12 чаши на ден, особено през лятото, когато организма се обезводнява много бързо. Докато пиете най-малко 2-3 литра вода на ден вие забързвате допълнително метаболизъма, защото става по-бърза обмяна на веществата и така го прочиствате и от вредните токсини. Не чакайте да ожаднеете, защото така забавяте реакцията на вашето тяло. Просто пийте вода през половин, един час.

     Аз препоръчвам хляба на Бонус - засища и е нискокалоричен. Може да изядете спокойно 2-3 филийки ако наистина го желаете. От белия хляб не повече от една филийка. Когато ядете картофи или ориз, както и други зърнени продукти избягвайте хляба.

     Аз казах, че няма забранени храни, но ако все пак не искате да ядете или пиете нещо, което смятате че ви вреди може да визоализирате, колко е неприятно. Например прдставете си нещо, което много обичате и искате да го изядете. Хайде сега си представете нещо, което мразите и се отвращавате. Представете си сега, че ядете двете неща заедно. Усетете вкуса. Още ли ви се яде? :))). Ако пък сте "добро прасенце" и обичате да похапвате всичко си представете че има нещо друго много гадно в храната, която не искате да ядете. Например мухал или червей. Опитайте я на вкус. Е още ли ви се яде? Както вече казах визоализацията е в основата на всичко.
 Сега ще ви дам и 4 основни правила които да спазвате и със сигурност ще отслабнете.
ПРОДЪЛЖЕНИЕ
    

Няма коментари:

Публикуване на коментар