четвъртък, 1 август 2013 г.

НАЙ-ЕФЕКТИВНИЯ НАЧИН ДА ОТСЛАБНЕШ!!! - продължение3

НАЧАЛО НА БПОГА     

Ето ги и 4те основни златни правила:
Възможно ли е да е толкова просто?
  • Яжте, само когато наистина сте гладни!!!! Тук е много важно да отбележа, че трябва да правите разлика между физически и емоционален глад. Вторият се дължи на някакво тревожно състояние, в което се намирате и търсите утеха в яденето, за да се успокоите и усетите някакво удоволствие и утеха. Но докато сте в такова състояние, колкото и да ядете никога няма да се наситите, защото всъщност не сте гладни, а само трупате килограми. В такива моменти, вместо да ядете просто релаксирайте или си намерете други занимания. Мислете за нещо друго и така ще отклоните вниманието си от намерението да ядете когато не сте гладни.
  • Яжте само когато желаете и никога, когато си мислете, че "трябва". 
  • Яжте съзнателно и се наслаждавайте на всяка хапка.
  • Спрете, когато дори си мислете, че сте сити. Винаги може да си доядете по-късно.
Това е!:))) Тези 4 правила могат да се сведат и до едно единствено, за да не го забравяте никога, а то е: Съзнателно се наслаждавайте на всяка хапка. Сега вече със сигурност ще отслабнете, ако това стане част от живота ви. Просто, евтино, достъпно и неангажиращо.

     5. Време е да обърнем внимание и на последната стъпка на програмата: Упражненията! Само не изпадайте в ужас и паника като мен, когато чух за пръв път за тях.

     Упражнение е всяко нещо, което извършва тялото, всяко едно движение е упражнение. Например най-малко калории се ,когато спите или тялото е в покой. Когато седите изразходвате повече калории, когато стоите прави още повече, когато вървите още повече, когато бягате или правите друга интензивна дейност още повече. На ден човек трябва да извърви около 5000 крачки. Аз си инсталирах крачкомер на телефона и засякох, че това е около 3,5 км и се извървяват за около 40 минути при нормално ходене. Е в момента правя по около 20 хиляди крачки, без да се замислям, защото гледам когато има възможност да ходя пеша, а не с колата. Ето ви едно идеално упражнение.

     Но когато видях резултата, за 2 седмици 5 кг. , а и вече си бях дала дългия период за отслабване и се мотивирах, още повече. Записах се на фитнес. Ето какво научих там:

    Много хора правят грубата грешка ( включително и аз ) да мислят, че се отслабва, само когато се тренира. Така увеличават времето с по 2-3 часа за тренировка, натоварват сърцето, вредят на здравето си и в крайна сметка се отказват. А ето и истината: При тренировка само се дава старт на метаболизма. След това той остава активиран до 48 часа, вие си почивате или вършите някаква друга работа но тялото ви продължава да отслабва. Най-добре е да се прави тренировка 4-5 пъти седмично, за да има възможност тялото, да се възстанови иначе отново изпада в стрес и спира да отслабва. Мускулите са тези, които изгарят мазнините. При много интензивна тренировка, те започват да намаляват, ние отслабваме, но губим мускули, а сланината продължава да си стои. Тренировката се прави около 1 час. Бавни и продължителни упражнения за около 40 мин. и 20 мин. интензивни. Не можех да повярвам, но засякох, че при 2,30 ч. се изразходват точно толкова калории, колкото и за 1ч. , само че по-втория начин не ти омръзва и пестиш време.

     Ето и моята програма:
понеделник, сряда и петък: 10 мин. загрявка на пътеката, започвам на 3-3,5 км/ч. като постепенно вдигам наклона на пътеката до 12% задържам така 2-3 мин. и директно спукам на 1%. Така зареждам краката си с необходимата енергия.

     След това започвам на 0% наклон и така си и оставам до края на тренировката. Пускам пътеката на 2 км/ч. и ходя 2,5 мин. След това на 4 км/ч. пак за същото време, на 6км/ч. Пак за същото време. След това отнова на 2 км/ч. и така последователно ги редувам 40 мин. След това 15-20 мин. на степера на степен която може да се идържи. Аз все още см на 1 защото съм тежка:))). Накрая минавам през вибриращия колан за уросяване и масаж на мускулите за около 10 мин., като разпеделям по 2-3 мин за дупето, корема и кракана.
вторник и четвъртък: кростренажор- загрявам около 5 мин. на 1-2 степен като редувам бързо и по-бавно каране. След това се качвам на 5 степен и карам 200 метра и така редувам до 10 степен на която навъртам 400 м.следтова свалям на 9 степен, и навъртам по 200 м докато не сляза на 5 степен където отново навъртам 400м. След това се качвам на колелото и редувам 4-5 степен, като се старая да подържам 10 км/ч. така около 15-20 мин. Накрая минавам през вибриращия колан.
събота и неделя:ПОЧИВКА:)))

    Разбира се това е индивидоална програма и всеки трябва да се консултира с фитнесинструктор. При много дебелите хора не се правят силови упражнения, защото мускулите наедряват и после много трудно се оправят. ( касае се предимно за жените). Докато не се постигнат определени килограми се правят само кардиоупражнения. Разбира се има и хиляди други спортове, изберете си някакъв, който да ви доставя удоволствие и действайте!!!
За да отслабнете отслабвайте с удоволствие!!! Никакъв стрес или негативна енергия не трябва да допускате.

     Естествено винаги ще има подхлъзвания, аз самата, често ги правя. Но това съвсем не означава, "А  провалих се, дай сега да се натъпча и от мен нищо не става" Аз например от време навреме си похапвам повечко, угаждам си на душицата и се наслаждавам на някоя "забранена" храна, позволявам си за около седмица на всеки един два месеца да не ходя на тренировки или някой път пропускам еди два дни, защото ме е премързяло или е изникнало нещо друго, но отдавна вече не изпитвам вина за това. Напротив наслаждавам се на свободата. Само се старая докато мързелувам или съм в почивка да задържа сваленото и после с нова мотивация продължавам напред. Както вече казах имам още цяла година и 8 месеца. Е по 2 кила да свалям на месец, пак ще ги сваля за толкова време. Нормалното е 3 кг на месец, като има и застои в които не се сваля нищо с дни и после от веднъж 5-6 кг. Яко нали:)))
     Информацията тук съм научила от моя инструктор и една книга, която промени живота ми за винаги!!! " Аз мога да те накарам да отслабнеш" върви с диск за хипноза.
Допълнителни бележки
 Е това е от мен надявам се да съм помогнала:))) a ето и един много полезен адрес:http://fitnesinstruktor.com/about/



Няма коментари:

Публикуване на коментар