четвъртък, 8 август 2013 г.

Допълнителни бележки

НАЧАЛО НА БЛОГА


     Теглото на човек е много относително. Може да има разлика до 5 кг. Например днес да тежите 70 кг, утре 75, а други ден 65. Това далеч не означава, че сте отслабнали или надебелели с толкова килограма. Нормалното свалено или увеличено тегло на ден е около 100 гр. Тези големи показатели в теглото, което показва кантара всъщност са задържането или освобождаването на течности от организъма. Да се ориентираме по теглото, което показва кантара, (колкото и да е точен) колко сме отслабнали или надебелели в разстояние всеки ден или през ден два може само да ни заблуди и отчая с времето. 

     От голямо значение е по кое време на деня сме се премерили, защото ако скоро сме яли и пили вода, се отразява сериозно на кантара. Колко сме облечени. Различните дрехи върху нас също имат тегло. Възможно е около пълнолуние да тежим по-малко или повече. Въобще измерването на теглото е най-несигурния начин да разберем колко сме отслабнали. По сигурния начин е чрез метъра. Всяка седмица измервайте талията, ханша и бедрата, ( по желание и прасеца - измерва се най-дебелата част. )като талията я мерете когато не сте яли и пили вода защото иначе ще ви се стори, че е по-голяма от действителния и размер, заради подуването след хранене или пиене на течности. Задължително си водете бележки и записвайте резултатите.

 Така с времето, ще проследите вашето отслабване и ще се стимулирате за още по-добри резултати. Също така ще усетите, че сте отслабнали по дрехите.
     Ако все пак сте решили, че ще се ориентирате по кантара, мерете се един път седмично. Задължително по едно и също време. Идеалното тегло се измерва сутрин на гладно след, като сте ходили на тоалетна и с едни и същи дрехи, най-добре по бельо. Тези, които от любопитство решат да се мерят всеки ден или през ден да знаят, че това няма да ги направи по-слаби или да отслабнат допълнително. Естествено при по-честото мерене и резултатът в показателите на кантара, ще бъде различен. Както вече казах, това е най-несигурния начин за ориентиране. Най сигурния е по широчината на дрехите или метъра, като при талията, може да има вариране в зависимост от това дали сте яли наскоро.
     Мерки с метъра се взимат, като го оставим да легне плътно по тялото, без да го стягаме или отхлабваме. да е легнал по права линия и тъй като частите на тялото са с различна дебелина и форма мерете на едно и също място. 
 
     Когато посещавам фитнес-залата или правя други интензивни упражнения пия Л-карнитин. Ето тук може да прочетете защо го пия и за какво служи. Аз го пия през ден за да не свиква организъма с него. Най-добре действа течния. Много е важно да се спазва точната доза на опаковката на съответния продукт защото всеки Л-карнитин е различен!!!
       Е това е от мен. Спазвайте съветите описани тук и със сигурност ще отслабнете, за да се радвате на по-щастлив и здравословен живот!!!
ВЪРНЕТЕ СЕ В НАЧАЛОТО

Няма коментари:

Публикуване на коментар